291 pregleda
Marinko Zadro u rubrici Promet i vozila od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
tagovi uređeni od Znatko
Pozdrav svima!

Imate li neku preporuku za dobar električni automobil u Hrvatskoj? Koji bi bio optimalan za naše ceste, gustoću električnih punionica za aute na struju, itd.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Juraj Kranjčina od Juraj Kranjčina [Aktivan] (247 bodova)
Pošto mi u Hrvatskoj nemamo toliko puno punionica prije bih ti preporučio da si kupiš hibrida a ne električni auto. Hibridi su jako napredovali zadnjih godina pluš još dobiš poticaje od države za kupnju hibrida. Hibridni auti su auti koji koriste do određene brzine struju uglavnom za gradsku vožnju do npr: 80 km/h a onda se prebacuju na potrošnju goriva.

Najbolji hibridi su trenutno na tržištu od rabljenih auta: Toyota Pirius, BMW i8, Porsche Panamera; a od novih imamo Opel Corsa - E, Fiat 500 i Panda Hybrid, Kia Sorento Hybrid
Zoran Jurić 05.08.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova) Koji električni romobil kupiti u Hrvatskoj?
Marko Radić 16.12.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova) Koliko se dugo puni električni auto?
+4 glasa
Hrvoje Prpic od Hrvoje Prpic [Proaktivan] (620 bodova)

Nije moguce dati preporuku za kupnju vozila koja bi vrijedila za sve zaintereirane istovremeno. To jako ovisi o parametrima kupujete li gradsko vozilo, vozilo za cesce medjugradske voznje ili pak vozilo za medjunarodne pruge. Naravno i budzet znacajno moze utjecati na odabir.

Trenutno su u 2020. najpopularnija elektricna vozila sljedeca:

  1. Renault Twingo
  2. Renault Zoe
  3. Tesla Model 3
  4. Hyundai Kona
  5. Nissan Leaf

U 2020. su vrlo interesantna vozila bila i Skoda Citigo i VW e-Up, ali su se ta vozila prestala proizvoditi i vise ih nema u ponudi.

2021. ce donijeti velike promjene jer je stigao VW ID3, a stizu i nova Dacia, VW ID4, Skoda ENYAQ iV, cijela nova gama Hyundaia, Nissan Arya, Tesla model Y itd.

Vrlo detaljan i azuran cijenik elektricnih vozila dostupnih u Hrvatskoj mozete naci na https://www.strujnikrug.hr/electric-car-buying-guide/

Slična pitanja

1 odgovor 136 pregleda
0 odgovora 116 pregleda
1 odgovor 547 pregleda
1 odgovor 2.6k pregleda
2 odgovora 208 pregleda
2 odgovora 440 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...