Nikolina Šrajbek u rubrici Kozmetika i estetika od Nikolina Šrajbek
promjena rubrike od Znatko
Često se pokreću rasprave gdje je povoljnije kupovati, u Bipi ili DM-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

9 odgovor(a)

+12 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Može se zaključiti da Bipa definitivno češće ima akcije, a poznata je i po svom "happy vikendu" što ju čini boljom od Dm-a.
No, u Bipi se pronađu proizvodi koji su po svojoj izvornoj cijeni veći od identičnih proizvoda u dm-u.
Po izboru parfema je ponekad bolja Bipa, a ponekad Dm, ovisi o poslovnici.
Osobno više preferiram Dm, ali to je možda zbog subjektivnog iskustva.
Svakako ako se ova dva dućana usporede s Mullerom su isplativiji.
+10 glasa
Magdalena od Magdalena
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Iako DM ima sustav bodova, prema kojem nakon određenog broja skupljenih bodova možete iskoristiti popust pri kupnji, treba potrošiti znatnu svotu novca dok se ne skupi potreban broj bodova. Također imaju i promotivne kupone koje možete aktivirati na njihovoj web stranici, ali često akcije koje nude na taj način ne budu pretjerano isplative niti privlačne. 

Moram se složiti da su happy vikendi u Bipi velika prednost nad DM-om. Obično u sklopu tih ponuda Bipa nudi nešto skuplje preparate i proizvode po znatno nižim cijenama ili u sklopu isplativih promotivnih ponuda, ili pak proizvode koje koristimo u svakodnevnom životu pa ih je dobro uvijek imati u rezervi (proizvode za njegu kose, njegu zubi i sl.). Posjedujem karticu za bodove oba drogerijska lanca te stoga mogu izdvojiti još jednu prednost koju za mene Bipa ima nad DM-om. Naime, svake godine za rođendan registriranim korisnicima daruje poseban rođendanski popust, koji se može iskoristiti pri bilo kojoj kupnji obavljenoj do idućeg rođendana.

+8 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Obje drogerije su zaista dobre i imaju dosta veliku ponudu raznih proizvoda. Super je to što obje imaju kartice za svoje kupce na koje se skupljaju bodovi. Osobno nekako uvijek biram DM jer se često dobije popust na određene proizvode čije kupone moram aktivirati na DM kartici. Isto tako Dm mi se pokazao kao drogerija gdje uvijek prije nađem određene proizvode. Nekako imam dojam i da sadrži više različitih proizvoda. Isto tako DM je u nekim manjim mjestima prije napravljen nego BIPA. 

Što se tiče BIPE kod nje je najveći plus što češće ima popuste na veći dio proizvoda. Najčešće je to vikendom jer BIPA jako često ima ''Happy vikend'' te onda ima popuste na velik dio asortimana. Također sam primijetila da BIPA češće na sniženju ima proizvode poput parfema i boja za kosu, te određene kozmetičke brendove. 

Obje drogerije bih navela kao zaista dobre trgovine u kojima se isplati kupovati. Možda je najbolje redovito pratiti akcije u  trgovinama te prema tome i kupovati. 

+8 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Osobno mi je za kupovinu često prvi izbor Bipa i to zato što imam dojam da je tamo izbor proizvoda veći. Također, Bipa često ima veće popuste. Primijetila sam da lesto imaju popuste na boje za kosu koje inače kupujem i na određenu konzerviranu hranu za mačke ( Gourmet). 

U DM-u sam prije puno više kupovala, a i danas često odem jer ima više poslovnica od Bipe u gradu Zagrebu. Ono što bih izdvojila kao prednost DM-a je to da je lakše skupljati bodove. U Bipi gotovo nikada ne stignem iskoristiti bodove, odnosno kune, koje sam skupila jer vrijede samo jedno tromjesečje. S druge strane, u DM-u sam puno uštedjela skupljajući bodove.

+8 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov

Ufffffffff težak odabir! Baš teško pitanje, to sam se ja stalno pitala. Dm mi je uvijek bio draži jer baš stvari koje trebam su jeftinije u Dm-u nego u Bipi. Možda neke druge nisu ali ove jesu. Bipa mi se sviđa jer im se asortiman proizvoda dosta povećao i imaju mnogo zanimljivih sniženja i mnogo stranih proizvoda koje Dm nema. Najviše se isplati imati njihove kartice za bodove (od Bipe i Dm-a)  pogotovo se studentima to isplati, mene je mama nagovarala cijelo vrijeme i tek poslje sam shvatila koliko sam zapravo uštedila, isplati se. Dm kad bi morala izabrati..mislim da su malo jeftiniji od Bipe i za one stvari koje ja trebam mi je potrebniji, ima skupljih i jeftinijih stvari od Bipe dok mi u Bipi tu sve varira podjednako. 

+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Osobno preferiram DM, ali moram se složiti s dosadašnjim komentarima što se tiče happy weekend-a kod Bipe. Osim toga, definitivno biram DM isključivo zbog boljih cijena što se tiče redovite prodaje. Iznenadila me razlika u cijeni za neke proizvode(mislim da mi je najveća razlika bila u šamponu za suho pranje kose). Osim toga, ovisi i o veličini poslovnice. Nemaju sve poslovice iste proizvode. Također, bodove je puno lakše skupiti u Dm-u, barem prema vlastitom iskustvu.
+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat

U mom gradu DM ima veću ponudu pa češće kupujem tamo. Nisam išla supoređivati cijene proizvoda, ali mislim da se i u DM-u i u Bipi mogu pronaći proizvodi na sniženjima. Ono što mi se posebno sviđa kod Bipe su happy vikendi koji traju od četvrtka do subote. Na takvim sniženjima najviše volim kupovati parfeme ili boje za kosu, koje koliko mi se čini, u DM-u nisu tako često na sniženju. 

Na linku možete vidjeti aktualni Bipin letak https://www.bipa.hr/akcije/letak , a ovdje možete proučiti DM-ov letak: https://issuu.com/katalozi.net/docs/dm-journal-downloadobjekt-data_b488f2b7884c62/2?ff&hideShareButton=true&backgroundColorFullscreen=%23333333.

+5 glasa
Gabriela Novosel od Gabriela Novosel
Rekla bi da izbor između ova dva dućana ponajviše ovisi o navikama. Što se programa lojalnosti tiče, DM je definitivno bolji izbor, sakupljanje bodova jednostavno je i dostupno preko mobilne aplikacije, kao i korištenje raznih kupona. Ako ste pak tip osobe koja prati popuste, tu je Bipa odličan izbor, jer su popusti učestali i stvarno se da uštedjeti na taj način. No kažem, između ova dva dućana uvijek nekako presudi navika.
+3 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković
Bipa ili Dm?

Kombiniram ovisi o ponudi i što mi je usput. I uvijek pratim letke i akcije. Više Dm radi njihovih proizvoda a bipa radi akcija. Bipa ima više popusta na šminku, al općenito za druge stvari mislim da je skuplja. Dm je super i radi kartice na kojoj skupljaš bodove i imaš popuste. Ima više izbora i boljih stvari nego u Bipi.
Mislim da je u ovom pitanju fifty-fifty. Cijena za jedan prozivod i u dm-u i u bipi je skroz različita. Osim što je razlika u cijeni,razlika je i u kvaliteti.

Ja sam za Dm! :)

Slična pitanja

1 odgovor 162 👀
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 1.4k 👀
3 odgovora 1.7k 👀
6 odgovora 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...