3.8k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Kupovina od Ivan Gačić (8.7k bodova)
promjena rubrike od Znatkica
Gdje je jeftinije kupovati neku klasičnu potrošačku košaricu - Konzum, Kaufland, Metro, Lidl ili Spar?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+7 glasa
Magdalena od Magdalena (6.2k bodova)

Moje iskustvo je potpuno drugačije od iskustva iz ranijeg komentara. Za mene se Lidl do sad pokazao odličnim uzmemo li u obzir omjer cijene i kvalitete. Cijene nekih proizvoda njihovih "domaćih" marki uvijek su niže od cijena istih proizvoda različitih marki u drugim supermarketima. Primjerice, njihovo mlijeko bez laktoze košta oko 7,50 kn, dok je nesnižena cijena mlijeka bez laktoze u drugim supermarketima rijetko kad ispod 9,50 kn. Osim toga, često imaju vrlo povoljne ponude koje se periodično ponavljaju, u sklopu kojih snižavaju cijene svakodnevno potrebnih namirnica (poput jaja, sira i sl.). 

 

+7 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (18.0k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Konzum mi se više šuta pokazao kao najmanje isplativa trgovina. Dosta proizvoda je skuplje nego u ostalim trgovinama. Također je osoblje izrazito neljubazno što me uvijek naživcira te poželim istoga trena napustiti trgovinu. Naravno da ima i onih dobri zaposlenika no oni su rijetki. Što se proizvoda tiče Konzum ima svoje K plus proizvode, njihova cijena je pristupačna, no osim toga ništa drugo ne bih navela kao plus. 

Špar mi je okej trgovina, no nekako ne idem prečesto tamo. Nema posebno velike i isplative akcije, iako ih zaista zna biti. Špar mi se pokazao kao trgovina koja ima dobre ponude i akcije što se tiče tehnologije. 

Kaufland i Lidl su trgovine u koje najčešće idem. Kaufland je zaista okej trgovina te često ima dobre popuste. sada su uveli i karticu za kupce na kojoj se mogu dobiti dodatni popusti. Voće kod njih najčešće kupujem jer je dobre kvalitete, a cijena je uvijek nekako najisplativija. U Lidlu kupujem sve ostalo. Najviše volim njihove slatkiše jer su zaista ukusni, a cijene su zaista niske. Čokolade se mogu po redovnoj cijeni naći z 5 kuna. Imaju super odjeću i kozmetiku koja je kvalitetna, a cijena je pristupačna. Također mi je super i to što često u ponudi imaju razne aparate koji su super kvalitete. Isto tako volim kod Lidla što svaki tjedan u svojoj ponudi ima određene nove proizvode, te ima Orijentalni tjedan, Američki tjedan... 

+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.8k bodova)
U Konzumu se najmanje isplati kupovati ali svi mi idemo konstantno baš u tu trgovinu jer je nekako najrasprostranjenija

(gdje god se okrenemo, evo ga).

Tamo su najčešće proizvodi izvan roka trajanja i to mi najviše smeta kod njega jer bi posao prodavača u trgovini trebao biti micanje s polica proizvode, kojima je istekao rok trajanja a ne da ih takve prodaju i da mi trgovci moramo pored svega još i obračati paznju na to.

Špar je u redu ali nije puno jeftiniji od Konzuma. Moje preporuke su definitivno Vrutak i Lidl.

Lildl ima izuzetno kvalitetno meso, veliku raznovrsnost proizvoda, kvalitetno skladištenje u koje je uložen veliki trud, friško i svježe jer paze na rokove, vodi se računa o mjestima u kojima se nalaze proizvodi u dučanu (kolači imaju okus za razliku od Konzuma koji su u frižideru s jogurtima, izuzetno sam zadovoljna s njihovim kolačima koji su sočni i friški a kvalitetni i jeftini), lijepo upakirani proizvodi i najpovoljnije cijene. Važno je znati da kupac može vratiti proizvod ukoliko je nezadovoljan njime.
+6 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (71.5k bodova)

Od svih navedenih trgovina, najčešće kupujem u Lidlu. Iako sam primijetila da za neke proizvode podižu cijene, njihova mi je ponuda najraznovrsnija i najpristupačnija. Asortiman robe je širok i inovativan, a cijene su iznimno prihvatljive. Ono što smatram žalosnim i negativnim je brzina prodavača koju moraju imati za vrijeme rada na blagajnama. Osim što mi je žao vidjeti zaposlenike koji su neprestano u žurbi, mislim da uvjeti rada nisu humani. Lidl stalno detaljno označava proizvode kojima će isteći rok, odvoji ih u posebni odjeljak i smanji cijenu, što je odličan način poslovanja. Neprestano u svoju ponudu uvode nove proizvode i nadograđuju svoj asortiman zbog čega smatram da su napredni. 

Spar nudi česte akcije pa se tada često isplati kupovati u toj trgovini. Njihova S-Budget marka ima uvijek povoljne i pomalo smiješne cijene, a proizvodi kvalitetom nisu ništa drugačiji od marki koje su na većem glasu. 

U Konzumu ne volim kupovati iz više razloga. Nekoliko sam puta kupovala određene proizvode za koje je pisala kriva cijena pa sam platila i nekoliko kuna više, a često sam naišla i na proizvode koji uopće nemaju označenu cijenu. Prodavačice su neljubazne i nesusretljive, bojim se da u Konzumu nisam naišla na simpatičnog djelatnika. Razumijem činjenicu da nije ugodno raditi, no vjerujem da pristup kupcima ima značajnu ulogu u prodaji. Konzum od svih ovih trgovina ima i najviše cijene za proizvode koji su od istog proizvođača. 

+4 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.7k bodova)
Ovisi naravno o proizvodu jer sve to varira. No, ako se gleda omjer cijene i kvalitete općenito, kroz višegodišnje iskustvo mogu reći da se Kaufland pokazao najboljim.
Lidl mi se po kvaliteti i cijenama ne sviđa previše, ali zna imati nekakve zanimljive "limited edition" stvari.
Ostali dućani su u redu.
Znači, izdvojila sam Kaufland kao najbolji i Lild kao najgori od navedenih.
Nije samo cijena pokazatelj dobrog dućana, nego bi kvaliteta proizvoda trebala biti na prvom mjestu.

Slična pitanja

2 odgovora
Ružica Perić 08.06.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Ružica Perić (17.1k bodova)
1 odgovor
Znatkica 16.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Znatkica (5.3k bodova)
9 odgovora
Nikolina Šrajbek 18.08.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Nikolina Šrajbek (71.5k bodova)
1 odgovor
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup (4.4k bodova)
1 odgovor
Znatkica 11.03.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Znatkica (5.3k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...