3.4k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Kupovina od Ivan Gačić (8.7k bodova)
promjena rubrike od Znatkica
Gdje je jeftinije kupovati neku klasičnu potrošačku košaricu - Konzum, Kaufland, Metro, Lidl ili Spar?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+7 glasa
Magdalena od Magdalena (6.2k bodova)

Moje iskustvo je potpuno drugačije od iskustva iz ranijeg komentara. Za mene se Lidl do sad pokazao odličnim uzmemo li u obzir omjer cijene i kvalitete. Cijene nekih proizvoda njihovih "domaćih" marki uvijek su niže od cijena istih proizvoda različitih marki u drugim supermarketima. Primjerice, njihovo mlijeko bez laktoze košta oko 7,50 kn, dok je nesnižena cijena mlijeka bez laktoze u drugim supermarketima rijetko kad ispod 9,50 kn. Osim toga, često imaju vrlo povoljne ponude koje se periodično ponavljaju, u sklopu kojih snižavaju cijene svakodnevno potrebnih namirnica (poput jaja, sira i sl.). 

 

+7 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (18.0k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Konzum mi se više šuta pokazao kao najmanje isplativa trgovina. Dosta proizvoda je skuplje nego u ostalim trgovinama. Također je osoblje izrazito neljubazno što me uvijek naživcira te poželim istoga trena napustiti trgovinu. Naravno da ima i onih dobri zaposlenika no oni su rijetki. Što se proizvoda tiče Konzum ima svoje K plus proizvode, njihova cijena je pristupačna, no osim toga ništa drugo ne bih navela kao plus. 

Špar mi je okej trgovina, no nekako ne idem prečesto tamo. Nema posebno velike i isplative akcije, iako ih zaista zna biti. Špar mi se pokazao kao trgovina koja ima dobre ponude i akcije što se tiče tehnologije. 

Kaufland i Lidl su trgovine u koje najčešće idem. Kaufland je zaista okej trgovina te često ima dobre popuste. sada su uveli i karticu za kupce na kojoj se mogu dobiti dodatni popusti. Voće kod njih najčešće kupujem jer je dobre kvalitete, a cijena je uvijek nekako najisplativija. U Lidlu kupujem sve ostalo. Najviše volim njihove slatkiše jer su zaista ukusni, a cijene su zaista niske. Čokolade se mogu po redovnoj cijeni naći z 5 kuna. Imaju super odjeću i kozmetiku koja je kvalitetna, a cijena je pristupačna. Također mi je super i to što često u ponudi imaju razne aparate koji su super kvalitete. Isto tako volim kod Lidla što svaki tjedan u svojoj ponudi ima određene nove proizvode, te ima Orijentalni tjedan, Američki tjedan... 

+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.6k bodova)
U Konzumu se najmanje isplati kupovati ali svi mi idemo konstantno baš u tu trgovinu jer je nekako najrasprostranjenija

(gdje god se okrenemo, evo ga).

Tamo su najčešće proizvodi izvan roka trajanja i to mi najviše smeta kod njega jer bi posao prodavača u trgovini trebao biti micanje s polica proizvode, kojima je istekao rok trajanja a ne da ih takve prodaju i da mi trgovci moramo pored svega još i obračati paznju na to.

Špar je u redu ali nije puno jeftiniji od Konzuma. Moje preporuke su definitivno Vrutak i Lidl.

Lildl ima izuzetno kvalitetno meso, veliku raznovrsnost proizvoda, kvalitetno skladištenje u koje je uložen veliki trud, friško i svježe jer paze na rokove, vodi se računa o mjestima u kojima se nalaze proizvodi u dučanu (kolači imaju okus za razliku od Konzuma koji su u frižideru s jogurtima, izuzetno sam zadovoljna s njihovim kolačima koji su sočni i friški a kvalitetni i jeftini), lijepo upakirani proizvodi i najpovoljnije cijene. Važno je znati da kupac može vratiti proizvod ukoliko je nezadovoljan njime.
+6 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (70.8k bodova)

Od svih navedenih trgovina, najčešće kupujem u Lidlu. Iako sam primijetila da za neke proizvode podižu cijene, njihova mi je ponuda najraznovrsnija i najpristupačnija. Asortiman robe je širok i inovativan, a cijene su iznimno prihvatljive. Ono što smatram žalosnim i negativnim je brzina prodavača koju moraju imati za vrijeme rada na blagajnama. Osim što mi je žao vidjeti zaposlenike koji su neprestano u žurbi, mislim da uvjeti rada nisu humani. Lidl stalno detaljno označava proizvode kojima će isteći rok, odvoji ih u posebni odjeljak i smanji cijenu, što je odličan način poslovanja. Neprestano u svoju ponudu uvode nove proizvode i nadograđuju svoj asortiman zbog čega smatram da su napredni. 

Spar nudi česte akcije pa se tada često isplati kupovati u toj trgovini. Njihova S-Budget marka ima uvijek povoljne i pomalo smiješne cijene, a proizvodi kvalitetom nisu ništa drugačiji od marki koje su na većem glasu. 

U Konzumu ne volim kupovati iz više razloga. Nekoliko sam puta kupovala određene proizvode za koje je pisala kriva cijena pa sam platila i nekoliko kuna više, a često sam naišla i na proizvode koji uopće nemaju označenu cijenu. Prodavačice su neljubazne i nesusretljive, bojim se da u Konzumu nisam naišla na simpatičnog djelatnika. Razumijem činjenicu da nije ugodno raditi, no vjerujem da pristup kupcima ima značajnu ulogu u prodaji. Konzum od svih ovih trgovina ima i najviše cijene za proizvode koji su od istog proizvođača. 

+4 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.5k bodova)
Ovisi naravno o proizvodu jer sve to varira. No, ako se gleda omjer cijene i kvalitete općenito, kroz višegodišnje iskustvo mogu reći da se Kaufland pokazao najboljim.
Lidl mi se po kvaliteti i cijenama ne sviđa previše, ali zna imati nekakve zanimljive "limited edition" stvari.
Ostali dućani su u redu.
Znači, izdvojila sam Kaufland kao najbolji i Lild kao najgori od navedenih.
Nije samo cijena pokazatelj dobrog dućana, nego bi kvaliteta proizvoda trebala biti na prvom mjestu.

Slična pitanja

2 odgovora
Ružica Perić 08.06.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Ružica Perić (16.9k bodova)
1 odgovor
Znatkica 16.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Znatkica (5.2k bodova)
9 odgovora
Nikolina Šrajbek 18.08.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Nikolina Šrajbek (70.8k bodova)
1 odgovor
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup (4.4k bodova)
1 odgovor
Znatkica 11.03.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Znatkica (5.2k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...