Ivana Basar u rubrici Kozmetika i estetika od
promjena rubrike od Znatko
Kako napraviti kovrče bez uporabe figara ili pegli za kosu i da ne ošteti kosu - radi se o kratkoj, ravnoj kosi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od

Ovaj trik koristim već mjesecima i prezadovoljna sam rezultatom. Isprobala sam ga i na sestri koja ima prirodno ravno kosu duljine malo ispod brade. 

Sve što ti je potrebno je dovoljno velika traka da ju možeš omotati oko glave. Ja, primjerice, koristim remen kućnog ogrtača jer je dovoljno velik, a k tome i mekan. 

Na suhu, netom opranu, kosu stavi traku/remen/pojas, i to tako da traku postaviš na tjeme na prvoj četvrtini glave (dakle, nekoliko centimetara dalje od čela). Obavezno razdijeli kosu po sredini na lijevi i desni dio. 

Počevši od šiški, to jest prednjeg dijela kose uzimaj tanke pramenove (pramen po pramen). Što manje kose uzmeš, to će kovrče kasnije biti ljepše oblikovane. Pramenove kose pojedinačno omataj oko trake. Kad omotaš svu kosu oko trake s jedne strane glave, omotaj traku u krug i pričvrsti ju gumicom za kosu. Ako izgledaš kao Leia iz Star Warsa, na dobrom si putu. 

Postupak ponovi i na drugoj strani kose. 

Ostavi traku u kosi što duže, možeš i preko noći. 

+5 glasa
Sandra Vukov od

Na 3 načina sam kovrčala kosu bez upotrebe pegle ili figara. 

Prvi način je bio da polumokru kosu (više suhu nego mokru) bez prethodno češljanja zgužvam i stavim i punđu (pošricam s nečim za rašćešljavanje kose jer nekada od toga kosa zna biti malo i ljepljiva ako se ne osuši i počešlja pa kosa ostane u toj formi). 

Drugi način je bio da stavim najobičnije viklere i isto pošpricam s nečim za rašćešljavanje kose ali u tom slučaju bi kosa bila vlažnija i prije viklera počešljana. 

Treći način je naravno pletenicama, meni je iskreno nekad jako dobro ispalo (nakon 2 dana pletenica ali to nisam mogla izdržati da mi se ne zamasti kosa na tjemenu) nekada loše i to sam rijetko radila.

+2 glasa
Mihaela Betić od
možeš koristit i trakice od tkanine ili obične aluminijske folije. odrežeš npr.neku staru majicu na trakice i zamotaš pramen po pramen u te trakice. kao da stavljaš uvijače.

kada omotaš cijelu kosu, možeš zaspati tako pa ujutro sve skinuti ili jednostavno uključiti sušilo na najnižu temperaturu i lagano ju sušiti. imat ćeš super frčkavu kosu.

 evo ovo je link gdje cura koristi foliju. ti možeš iskoristit tkaninu, npr.staru majicu, slamke..
jako je jednostavno, zabavno i oduševit ćeš se. :D

PS. ako neće prikazati link: upiši samo curly hair with foil
0 glasa
Ivona Jagatić od
Nakon pranja kose napraviti sitne pletenicama i zatim svaku pletenicama smotati u malu punđicu. Minimalno 8 pletenica (ovisi o gustoći kose), što je više pletenica je to bolje. S tim pletenica/punđicama treba otići spavati. Ujutro treba jako pažljivo i strpljivo skinuti gumice sa kose i otpletljati punđice/pletenice. Na prvi pogled će kosa biti kao lavilja griva, ali ako se pročešlja lokne/kovrče će nestati. Potrebno je malo rukama proći kroz kosu i nasprejati lakom ili pjenom ili nekim sprejem za kosu kako bi se kovrče fiksirale.

Slična pitanja

5 odgovora 2.2k 👀
3 odgovora 1.3k 👀
4 odgovora 766 👀
3 odgovora 359 👀
4 odgovora 325 👀
1 odgovor 534 👀
2 odgovora 1.1k 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...