Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar
Zanima me, koja grana medicine je u prosjeku najbolje plaćena - ne samo u Hrvatskoj, također u Europi i ostatku svijeta.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Domagoj Filipčić od Domagoj Filipčić
Najbolje plaćena od svih specijalizacija je kirurgija. Iako konkretne subspecijalizacije variraju iz godine u godinu, redovno su razne specijalizirane kirurgije među najbolje plaćenim specijalizacijama medicine.

Kako piše The DO ( https://thedo.osteopathic.org/2020/01/the-top-10-highest-paying-medical-specialties-in-2019/ ), 2019. godine u Americi najbolje su bile plaćene neurokirurgija i torakalna kirurgija sa godišnjim plaćama više od čak 550000 američkih dolara.
U stopu slijede ortopedska kirurgija, radioterapija i vaskularna kirurgija, svo troje s godišnjom plaćom blizu 500000 američkih dolara.

U Velikoj Britaniji, kako piše Work The World, najplaćnije specijalizacije su plastična kirurgija, traumatska i ortopedska kirurgija, neurokirurgija, otorinolaringologija i kardiologija.
No, u Velikoj Britaniji liječnici istog kadra zarađivali su tri do četiri puta manje od američkih liječnika iste specijalizacije.
( https://www.worktheworld.co.uk/blog/highest-paying-medical-jobs )
0 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
ne znam da li je to na neki način specijalnost ali najviše plaćena je forenzika i sudska medicina Mada se rijetko ko usuđuje graditi pogotovo forenziku radi brojnih osetljivosti i gadljivosti ali forenzika je izuzetno plaćena  ali sa sobom nosi brojne odgovornosti jer je potrebna izuzetna stručnost kako bi se utvrdio uzrok nečije smrti i različite posledice kako bi se na neki način ispitao da li je da data činjenica tačna da li je to moglo baš da dovede do smrti to je bukvalno kao neka vrsta kirurgije komplikovanije kirurgije i to na Lešu

Slična pitanja

4 odgovora 855 👀
1 odgovor 1.3k 👀
Goran Dren 01.09.2016. pitanje u rubrici Posao od Goran Dren
2 odgovora 239 👀
1 odgovor 164 👀
2 odgovora 4.5k 👀
1 odgovor 126 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...