Ivan Gačić u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
Koju točno gotovu hranu i koji restoran preporučate za naručivanje putem interneta ako želimo da je hrana zdrava i poželjna za osobu s povećanim kolesterolom u krvi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer
uređen od Tamara Mađer

Kod povećanog kolesterola u krvi, važno je unositi hranu kojom bi se ta razina kolesterola snizila. Preporučaju se žitarice i proizvodi od žitarica, kao što su zobene pahuljice, cjelovite žitarice (zob, ječam, pšenica), integralni kruh, dvopek i krekeri. Bilo bi idealno ako u blizini imate restoran koji u ponudi ima zobenu kašu s raznim dodacima kao što su voće i orašasti plodovi ili smoothie od voća, povrća i žitarica. 

Često veganski/vegetarijanski restorani imaju to u ponudi i to može biti idealan obrok za doručak. Nadalje, salate od pilećih ili purećih prsa s povrćem također su dobar i prihvatljiv obrok, međutim kod njih se mora obratiti pažnja na preljev koji se koristi. Preljev za salatu trebao bi biti pripravljen od biljnih ulja kao što su: maslinovo ulje, bučino ulje ili ulje repice. Neki restorani imaju u ponudi tortilje s piletinom i povrćem, što je isto prihvatljivo, iako treba paziti na umak koji se stavlja u njih, da nije od vrhnja ili jogurta s visokim postotkom masnoće ili majonezom. Može se naručivati i iz raznih ribljih restorana, ali tada treba paziti da se ne naručuju obroci koji sadrže pohanu ribu ili ribu prženu u dubokom ulju, ostali načini pripreme ribe su prihvatljivi. Primjerice, iz ribljih restorana možete naručivati sushi, pečenu ribu s prilogom od povrća, paštete od ribe i slično. Važan je balans i ograničen unos namirnica koje izazivaju povišenje kolesterola. Uz to, idealna bi bila redovita tjelesna aktivnost.

Slična pitanja

1 odgovor 571 👀
2 odgovora 450 👀
Zoran Jurić 02.10.2014. pitanje u rubrici Hrana i piće od Zoran Jurić
1 odgovor 1.5k 👀
2 odgovora 617 👀
1 odgovor 310 👀
3 odgovora 453 👀
2 odgovora 887 👀
Karla Jurišić 29.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Karla Jurišić
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...