Ivan Gačić u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
tagovi uređeni od Znatkica
Postoji li uopće neka fast food tj. hrana koja se jede s nogu (kebab pečenjare, pekare, ...) koja se može jesti kod povišenog kolesterola ili je baš sve što nude lanci brze prehrane (fast-food) nezdrava hrana za one s povišenim kolesterolom?!?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako živjeti zdravo i na budžetu kao student u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
uređen od Karla Jurišić

Osobe s povišenim kolesterolom danas imaju nekoliko opcija zdravije 'brze hrane'. To su, primjerice,  zamijene za meso kao što su veganski burgeri. Ako ih nikada niste isprobali, sada je pravo vrijeme da to učinite. Nisu puno drugačiji od mesnih, a veliki plus je što poslije nećete osjećati težinu u želucu kao kod mesnih.

Također, mnoga mjesta nude zdrave opcije koje su veoma ukusne, a možete ih češće konzumirati. To su primjerice Good Foood, Joyful Oaza Kitchen, Melt i mnogi drugi. Tamo možete pronaći pregršt ukusnih salata, sendviča, obroka pa i deserta. U svakom fast food-u pitajte zaposlene djelatnike što sve sadrži određeni obrok te je li pogodan za osobe s povišenim kolesterolom. Ako se radi o piletini ili puretini, koje su malo manje masno meso, možete razmisliti o konzumiranju te hrane. No, ako već odlučite konzumirati brzu hranu, smanjite broj puta konzumiranja te hrane. Umjesto 1-2 puta tjedno pređite na jedenje brze hrane jednom do dva puta mjesečno. A, u međuvremenu, razmislite o zdravijim fast food restoranima U Zagrebu ih ima sve više i više. Neke od ponuda su falafel (slanutak) sendviči i burgeri, pljeskavice od povrća, raw cakes i kolači sa organskim sastojcima. 

Konzultirajte se sa svojim liječnikom te razmislite o navedenim, alternativnim opcijama. Ne morate se previše ograničavati jer u današnje doba postoji zamjena za sve zbog toga da se nitko ne osjeća zakinutim. Na kraju, postoji mogućnosti i smanjenja kolesterola zdravom prehranom tako da je i to jedna od opcija koja je vrijedna uzimanja u obzir.

Lijep pozdrav!

Slična pitanja

1 odgovor 569 👀
1 odgovor 1.5k 👀
2 odgovora 616 👀
1 odgovor 515 👀
1 odgovor 309 👀
1 odgovor 303 👀
3 odgovora 448 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...