461 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
tagovi uređeni od Znatkica
Postoji li uopće neka fast food tj. hrana koja se jede s nogu (kebab pečenjare, pekare, ...) koja se može jesti kod povišenog kolesterola ili je baš sve što nude lanci brze prehrane (fast-food) nezdrava hrana za one s povišenim kolesterolom?!?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako živjeti zdravo i na budžetu kao student u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
uređen od Karla Jurišić

Osobe s povišenim kolesterolom danas imaju nekoliko opcija zdravije 'brze hrane'. To su, primjerice,  zamijene za meso kao što su veganski burgeri. Ako ih nikada niste isprobali, sada je pravo vrijeme da to učinite. Nisu puno drugačiji od mesnih, a veliki plus je što poslije nećete osjećati težinu u želucu kao kod mesnih.

Također, mnoga mjesta nude zdrave opcije koje su veoma ukusne, a možete ih češće konzumirati. To su primjerice Good Foood, Joyful Oaza Kitchen, Melt i mnogi drugi. Tamo možete pronaći pregršt ukusnih salata, sendviča, obroka pa i deserta. U svakom fast food-u pitajte zaposlene djelatnike što sve sadrži određeni obrok te je li pogodan za osobe s povišenim kolesterolom. Ako se radi o piletini ili puretini, koje su malo manje masno meso, možete razmisliti o konzumiranju te hrane. No, ako već odlučite konzumirati brzu hranu, smanjite broj puta konzumiranja te hrane. Umjesto 1-2 puta tjedno pređite na jedenje brze hrane jednom do dva puta mjesečno. A, u međuvremenu, razmislite o zdravijim fast food restoranima U Zagrebu ih ima sve više i više. Neke od ponuda su falafel (slanutak) sendviči i burgeri, pljeskavice od povrća, raw cakes i kolači sa organskim sastojcima. 

Konzultirajte se sa svojim liječnikom te razmislite o navedenim, alternativnim opcijama. Ne morate se previše ograničavati jer u današnje doba postoji zamjena za sve zbog toga da se nitko ne osjeća zakinutim. Na kraju, postoji mogućnosti i smanjenja kolesterola zdravom prehranom tako da je i to jedna od opcija koja je vrijedna uzimanja u obzir.

Lijep pozdrav!

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...