766 pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Poslovanje od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)
uređen od Znatko
Kome se prvo obratiti za izdavanje slikovnice?

Što mi je sve potrebno za taj proces?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.6k bodova)
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Izdavanje slikovnica  i knjiga nije tako jednostavan proces kako se čini, ali je moguć. Kada se odlučimo o čemu će naša slikovnica biti te za koju dobnu skupinu je namijenjena, moramo razmisliti hoće li ona biti čitana. Možda je dobro primjerak slikovnice pročitati djetetu ili svojim bližnjima da dobijemo povratnu informaciju. Kada je slikovnica odobrena, vrijeme je za:

  1. Pronaći izdavača - na tržištu je oko 200 izdavača te je na nama odabrati onog pravog ili onoga koji će prihvatiti slikovnicu. Slijedeći postupak je slanje e-mail-a odabranim izdavačima gdje ćemo sažeti radnju i ideju naše slikovnice te svoje stavove i očekivanja
  2. Rad na slikovnici - slijedi možda najzahtjevniji dio izdavanja, a to je uređivanje slikovnice. Ilustracija naslovnica, dizajn za koje morate pronaći adekvatne umjetnike. Ako imate poznanike koji se time bave, olakšati ćete si potražnju. Također, potrebno je odvojiti novac za potrebe ilustriranja.
  3. Promoviranje slikovnice - marketing i promocija vrlo je bitna stavka bilo kojeg poslovanja pa tako i izdavanja slikovnica. Potrebno je izraditi stranice na društvenim mrežama gdje ćemo privući našu publiku i zainteresirati ih za kupnju slikovnice. Dobro je biti kreativan u objavama kako bi privukli što veći broj kupaca. 

Slikovnice i knjige se itekako isplati izdavati ako imate dara za pisanje. Nikada ne znate što će Vas čekati nakon otvorenih vrata. 

Slična pitanja

3 odgovora 330 pregleda
1 odgovor 123 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.2k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...