Lovro Gorup u rubrici Djeca i roditeljstvo od
Što učiniti s djetetom kad ne pomaže neprestano opominjanje u vezi griženja noktiju? Kojom metodom najjednostavnije navesti dijete da to više ne radi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Paolina Rajić od
Obično kada dijete ili bilo koja osoba grize nokte postoji neki uzrok (na primjer stres, nervoza, anksioznost) tome pa bi bilo najbolje prvo otkriti taj uzrok i ukloniti ga. Ako to nije slučaj, nego dijete jednostavno iz dosade, a kasnije navike grize nokte, trebalo bi mu zaokupiti pažnju drugim aktivnostima, poticati ga da radi nešto, naći mu neku zanimaciju, a ne ga opominjati jer to može samo pogoršati stvar, pogotovo ako nije svjesno lošeg utjecaja te navike.
+3 glasa
Iva Murat od

Djeca često grizu nokte kad su nervozna i to im pomaže da se oslobode stresa. Ako primijetite da dijete grize nokte u specifičnim situacijama, pokušajte razgovarati s njime o onome što ga muči i otkloniti uzrok problema. Grickanje će vjerojatno prestati samo od sebe, ali ako potraje duže nego što mislite da je normalno, potaknite dijete da prekine tu naviku. To ćete učiniti tako da ga potaknete da osvijesti u kojim situacijama grize nokte. Dogovorite neki tajni znak kojim ćete ga podsjetiti da grize nokte. Važno je da ga ne kritizirate ni ne kažnjavate jer će to samo pogoršati stres. Svakako vodite brigu o higijeni ruku i redovito podrezujte nokte kako dijete ne bi tako često došlo u napast gristi ih. U ljekarni možete kupiti gorak pekmez za nokte koji bi djecu trebao odbiti od grickanja. Ako mislite da je dijete zbog nečega pod velikim stresom, potražite pomoć pedijatra.

Slična pitanja

2 odgovora 318 👀
4 odgovora 367 👀
2 odgovora 202 👀
2 odgovora 394 👀
Ivana Basar 04.09.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
2 odgovora 362 👀
6 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 403 👀
3 odgovora 237 👀
1 odgovor 217 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...