1.5k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Zdravlje i medicina od Lovro Gorup
Kolika je jačina zračenja uređaja koje imamo u svojim domovima poput televizora, kompjutera, laptopa, mobitela itd.? Je li dokazano da zračenje tih uređaja utječe na čovjekovo zdravlje i kako?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Sara Cindrić od Sara Cindrić

Zrači li računalo? Da. Je li to zračenje štetno? Da. Koliko je štetno? Da cijeli život provedete za računalom, to je otprilike štetno koliko i kutija cigareta. U prijevodu, nemate se čega bojati. Pritom mislim isključivo na zračenje, sjedenje satima u jednom položaju za računalom može imati itekako štetne posljedice (zato je potrebno s vremena na vrijeme ustati i razgibati se). Na računalu ćete pronaći svakakve informacije na ovu temu, ali imajte na umu da novinari vole preuveličavati stvari kako bi natjerali ljude na čitanje (a ništa ne tjera na čitanje više od straha za zdravlje). Mobiteli štete nešto više od računala, ali ne dovoljno da bi imali ozbiljne posljedice na zdravlje. Jedni na što treba obratiti pozornost je da svjetlost ekrana suzbija melatonin zbog čega treba pogasiti sve ekrane minimalno pola sata prije spavanja kako nam ne bi bila narušena kvaliteta sna. 

Zoran Jurić 01.10.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Zoran Jurić Što je melatonin?

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Zoran Jurić 01.10.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Zoran Jurić
2 odgovora
Lovro Gorup 01.10.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...