152 pregleda
Marija Userin u rubrici Turizam i putovanja od Marija Userin (212 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koje sve turističke manifestacije možemo pronaći u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak (10.7k bodova)

U Hrvatskoj postoji stvarno mnogo manifestacija. Teško je izdvojiti samo nekoliko njih s obzirom da ne znam koji su tvoji ukusi i što voliš. Naravno, manifestacije su odličan oblik zabave jer na njima možemo naći gotovo sve stvari koje su potrebne da se netko zabavi, počevši od glazbe, dobre hrane, kazališnih predstava, kino projekcija, različitih radionica za sve uzraste i sl. Smatram da na jako puno manifestacija u Hrvatskoj svatko može naći nešto što voli, tako da vjerujem na koji god odeš nećeš požaliti! 

Ovo su samo neke od manifestacija koje sam posjetila i koje preporučujem svima

 • Zagreb film festival - odlična manifestacija za sve ljubitelje filmova, nudi zaista mnogo od projekcije filmova, natjecateljskih programa do nagrada. 
 • Advent u Zagrebu - mislim da smo svi čuli o ovoj manifestaciji koja se izvodi po cijelom Zagrebu u doba Adventa. Nudi zaista mnogo, od same dekoracije Zagreba, Božičnog sajma, klizališta, glazbe, mogućnosti hrvatskim obrtnicima da se promoviraju, ostalima da probaju njihove proizvode, za najmlađe je zanimljiva vožnja božićnim tramvajem itd. 
 • Hoomstock - osim odlične glazbe za sve ljubitelje rock glazbe, ova manifestacija ima i odličnu povijest iza sebe. To je zapravo humanitarna manifestacija kojeg organizira Humska udruga mladih, a skupljeni novac doniraju  nekoj mladoj osobi kojoj je potreban. Tako da predlažem ovaj festival svim ljubiteljima kvalitetne rock glazbe, ali i humanitarcija koji žele ,uz dobru zabavu, pomoći nekome. 
 • Karlovački dani piva - za ljubitelje piva naravno predlažem Karlovačke dane piva koji se održavaju potraj ljeta u Karlovcu. Ovu manifestaciju obilježavaju odlični koncerti i ,naravno, pivo. 
 • Noć muzeja - Noć muzeja izvodi se po cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu. Mnogo muzeja otvara svoja vrata te ih je u određene termine moguće posjetiti besplatno. Ovo je odlična prilika za posjet muzejima koje želimo posjetiti, ali nam je ulaznica možda ipak preskupa. Manifestacija se svake godine sve više širi te sve više muzeja otvara svoja vrata. 
 • Sinjska alka - ovu manifestaciju nisam osobno posjetila, ali smatram da je vrijedna spomena kao jedna od najstarijih manifestacija u Hrvatskoj. Njome se daje počast pobjedi nad turskim osvajačima davne 1715.godine. Bitna je i zbog toga jer je prije nekoliko godina uvrštena na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.
 • Špancirfest - ovo je ulični festival koji se održava u Varaždinu. Sastoji se od nekoliko malih festivala tako da sigurno zadovoljava kriterije šire populacije. Nudi kazališne predstave, koncerte, radionice, ulične akrobacije.. sve u svemu nudi čak 300 programčića!
Ovo je samo kap u moru manifestacija koje se izvode u Lijepoj našoj, ali po mom mišljenju neki od najboljih. Svakako preporučujem posjetu nekih od njih i dobru zabavu! 
 
Na ovom linku možeš pronaći popis SVIH manifestacija u Hrvatskoj:  https://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Manifestacije_u_Hrvatskoj
 

 

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (37.0k bodova)

Manifestacije su dio turističkih resursa. One nisu osnovane radi turizma ali će znatno utjecati na njihov razvoj i nastanak. Manifestacije prema vrsti dijelimo na:

 • sportske
 • zabavne
 • kulturne
 • vjerske
 • gospodarske
 • znanstvene
Neke od poznatih manifestacija u RH su: Splitsko ljeto, Dubrovačke ljetne igre, Pula Film Festival, Đakovačke jeseni, Fašnik u Samoboru, Sinjska alka, Špancirfest u Varaždinu i mnogi drugi.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Zoran Jurić 20.12.2015. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić (8.5k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 05.01.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić (8.6k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Margareta Jurisi 25.10.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Margareta Jurisi (897 bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...