560 pregleda
Znatkica u rubrici Filmovi i serije od Znatkica (5.2k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Tko Vam je najbolji lik u domaćoj seriji "Crno-bijeli svijet" i zašto baš taj lik?

Prva sezona serije "Crno-bijeli svijet" počinje s dogodovštinama glavnog lika na služenju vojnog roka u JNA dok su narodi na ovom dijelu Balkana živjeli u sklopu Jugoslavije.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović (22.3k bodova)

Serija " Crno-bijelo svijet" počela se emitirati 2015. godine, a nova, četvrta sezona počela se snimati 2020. godine. Radnja jw smještena u 80-te godine prošlog stoljeća te se bavi stvarnim situacijama tog toba te gledatelje koji su taj period proživjeli i sami zasigurno vaca u nostalgiju.

Od glavnih likova, osobno mi je najdraži lik Una Miličević koju glumi Kaja Šišmanović, ali svi su mi likovi podjednako zanimljivi jer mi je serija uistinu odlična i veselim se novoj sezoni. Ipak, Unu sam izabrala za najdražeg lika jer mi je praćenje njezinih životnih uspuna, padova i avantura bilo jako uzbudljivo. Moguće je da sam se s njom i posebno povezala kao likom jer mi je u vrijeme gledanja serije najviše odgovarala po godinama, a podržavala sam i njezin stav. 

Moram spomenuti i lik Nicole koju glumi Dora Dimić Rakar. Iskreno, "zapela mi je za oko" svojom frizurom koja mi se jako svidjela. Smatram da je ekipa kostimografa, kozmetičara i frizera odradila odličan posao jer su uspjeli unjeti onaj "duh osamdesetih" kroz uređenje glumaca. Tako mi bar kažu stariji da se osjećaju, a ja iako nisam proživjela 80-te, imam osjećaj da su u pravu.

+7 glasa
Dora B. od Dora B. (290 bodova)
Pošto su po mom mišljenju svi likovi dosta dobro razrađeni, govorit ću o svojim najdražim likovima. Prvi je Germano Kurtela, poznatiji kao Žungul,  fotograf i umjetnik. Smatram da je njegov karakter odličan za povezivanje s gledateljima. Unatoč lošem odnosu s ocem i nesretnoj ljubavi s tihom patnjom Unom, uspijeva ostati glavni animator i dobar duh svakog druženja. To se posebno ističe u tandemu s njegovim najboljim prijateljem Kipom, s kojim kroz seriju približava svijet Novog vala u Jugoslaviji. Uz njega, posebno se razveselim kad na ekranu vidim lik Jagode Miličević, Unine majke. U svakoj situaciji pronađe pozitivu i razlog za tražiti dobro u ljudima (unatoč kojem Ksenijinom pogledu ispod obrve).
+4 glasa
Robert Mali od Robert Mali (7.0k bodova)

Žungul je pravi frajer, arhetip želje da postanu kao on većine muškaraca, i onda i danas. Slobodan je, bavi se umjetnošću, plaćen je za svoj posao, motoriziran je, zabavan u svakom društvu, pun pozitivne energije i ujedno privlači žene jednim pogledom. I još sa dvije-tri riječi "one su njegove". Urođeni je zavodnik i psiholog žena te zna kako ih zaintrigirati za sebe. Često se igra s njima mačke i miša, a sve radi ispunjena dječačkih snova, nesigurnosti koja proizlazi iz problematične obitelji te nerealizirane stabilne veze s njegovom tihom patnjom Unom.

Uglavnom glumac ga dobro glumi, dobro je odabran za tu ulogu i čak bi rekao da zasjenjuje i glumom i likom neke druge glavnije glumce. 

Zaključujem da mi je Žungul najbolji lik serije Crno-bijeli svijet.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 24.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić (8.6k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 08.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Zoran Jurić (8.6k bodova)
2 odgovora
Antoneta Hrgović 09.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Antoneta Hrgović (22.3k bodova)
1 odgovor
3 odgovora
Nikolina Šrajbek 14.09.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek (69.9k bodova)
6 odgovora
Karla Jurišić 29.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Karla Jurišić (37.1k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...