Znatkica u rubrici Filmovi i serije od
promjena rubrike od Znatko
Tko Vam je najbolji lik u domaćoj seriji "Crno-bijeli svijet" i zašto baš taj lik?

Prva sezona serije "Crno-bijeli svijet" počinje s dogodovštinama glavnog lika na služenju vojnog roka u JNA dok su narodi na ovom dijelu Balkana živjeli u sklopu Jugoslavije.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Antoneta Hrgović od

Serija " Crno-bijelo svijet" počela se emitirati 2015. godine, a nova, četvrta sezona počela se snimati 2020. godine. Radnja jw smještena u 80-te godine prošlog stoljeća te se bavi stvarnim situacijama tog toba te gledatelje koji su taj period proživjeli i sami zasigurno vaca u nostalgiju.

Od glavnih likova, osobno mi je najdraži lik Una Miličević koju glumi Kaja Šišmanović, ali svi su mi likovi podjednako zanimljivi jer mi je serija uistinu odlična i veselim se novoj sezoni. Ipak, Unu sam izabrala za najdražeg lika jer mi je praćenje njezinih životnih uspuna, padova i avantura bilo jako uzbudljivo. Moguće je da sam se s njom i posebno povezala kao likom jer mi je u vrijeme gledanja serije najviše odgovarala po godinama, a podržavala sam i njezin stav. 

Moram spomenuti i lik Nicole koju glumi Dora Dimić Rakar. Iskreno, "zapela mi je za oko" svojom frizurom koja mi se jako svidjela. Smatram da je ekipa kostimografa, kozmetičara i frizera odradila odličan posao jer su uspjeli unjeti onaj "duh osamdesetih" kroz uređenje glumaca. Tako mi bar kažu stariji da se osjećaju, a ja iako nisam proživjela 80-te, imam osjećaj da su u pravu.

+7 glasa
Dora B. od
Pošto su po mom mišljenju svi likovi dosta dobro razrađeni, govorit ću o svojim najdražim likovima. Prvi je Germano Kurtela, poznatiji kao Žungul,  fotograf i umjetnik. Smatram da je njegov karakter odličan za povezivanje s gledateljima. Unatoč lošem odnosu s ocem i nesretnoj ljubavi s tihom patnjom Unom, uspijeva ostati glavni animator i dobar duh svakog druženja. To se posebno ističe u tandemu s njegovim najboljim prijateljem Kipom, s kojim kroz seriju približava svijet Novog vala u Jugoslaviji. Uz njega, posebno se razveselim kad na ekranu vidim lik Jagode Miličević, Unine majke. U svakoj situaciji pronađe pozitivu i razlog za tražiti dobro u ljudima (unatoč kojem Ksenijinom pogledu ispod obrve).
+4 glasa
Robert Mali od

Žungul je pravi frajer, arhetip želje da postanu kao on većine muškaraca, i onda i danas. Slobodan je, bavi se umjetnošću, plaćen je za svoj posao, motoriziran je, zabavan u svakom društvu, pun pozitivne energije i ujedno privlači žene jednim pogledom. I još sa dvije-tri riječi "one su njegove". Urođeni je zavodnik i psiholog žena te zna kako ih zaintrigirati za sebe. Često se igra s njima mačke i miša, a sve radi ispunjena dječačkih snova, nesigurnosti koja proizlazi iz problematične obitelji te nerealizirane stabilne veze s njegovom tihom patnjom Unom.

Uglavnom glumac ga dobro glumi, dobro je odabran za tu ulogu i čak bi rekao da zasjenjuje i glumom i likom neke druge glavnije glumce. 

Zaključujem da mi je Žungul najbolji lik serije Crno-bijeli svijet.

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
1 odgovor 3.7k 👀
1 odgovor 5.6k 👀
2 odgovora 893 👀
1 odgovor 257 👀
3 odgovora 621 👀
Nikolina Šrajbek 14.09.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek
7 odgovora 3.5k 👀
Karla Jurišić 29.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Karla Jurišić
2 odgovora 345 👀
3 odgovora 537 👀
2 odgovora 503 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...