Kako pokrenuti web trgovinu?

1,141 pogleda
Mario Daka pitano 03.03.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Mario Daka Superaktivan (7,333 bodova)
recategorized 22.03.2014. od korisnika Znatko
Znam da je pokretanje web trgovine (WEB SHOP) zahtjevan postupak u kojem se mora voditi računa o niz važnih stvari... Sigurno su tu interna organizacija, pripreme poslovnih procesa, zatim izrada i promocija web trgovine te da svaki od njih mora biti detaljno isplaniran i organiziran.

Možete li mi ovdje objasniti koja je procedura i kako pokrenuti web trgovinu?

I koji su preduvjeti za pokretanje web trgovine?

1 odgovor

+7 glasova
Goran Dren odgovoreno 05.03.2014. od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
selected 15.03.2014. od korisnika Mario Daka
 
Najbolji odgovor

​Za pokrenuti on-line trgovinu morate voditi računa o izboru proizvoda ili usluga koje će se prodavati, web stranici tj nazivu domene, preglednosti i funkcionalnosti web shopa, marketingu i reklami za privlačenje kupaca, načinu komunikacije sa kupcima i ostalo. Kod nas se još uvijek na webu nudi relativno mali broj proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na web-trgovinu.

Bitan aspekata je prepoznavanje očekivanja budućih potencijalnih kupaca tj. što je to što će oni očekivati od Vaše web-trgovine kada se pojave na njoj i u kojoj nešto prodajete. Najbitnija je izgradnja povjerenja, odgovornost, da pokažete da vjerujete u ono što nudite, reputacija i izgled samih web-stranica.

Prednost web-trgovina je ta da je dostupna svakome, 24 sata na dan, a vjerojatno ne trebate ni osoblje, i vjerojatno ni poslovni prostor. Velim vjerojatno jer neki domaći zakoni baš inzistiraju da se za određene proizvode ili usluge koje prodajete kroz web-trgovinu posjedujete i poslovni prostor. Nadalje, web trgovina može raditi nedjeljom i praznikom a vaše je samo da primite i pošaljete narudžbe u što kraćem roku a plaćanje se obavlja u vrlo kratkom roku putem automatizirane naplate s kreditnim karticama.

Bitno je na stranicama web-trgovine da napišete tekstove, recenzije o proizvodima, pripremite cjenike i kvalitetne fotografije jer samim tim smanjujete cijenu izrade. Kada je web-trgovina gotova, potrebno ju je marketirati da bi drugi znali da postojite. Postoje brojni, više ili manje učinkoviti modeli internet promocije s kojima će on-line prodaja porasti.

Na kraju, sve je pitanje cijene koju ćete platiti za jednu ostvarenu on-line prodaju.

Za kraj, iako su ove firme već spominjane na Znatku, u nastavku su firme koje se bave izradom web-shop aplikacijama:

Nadam se da sam Vam pomogao.

Zoran pitano 08.04.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova) Kako webshop povezati s programom za praćenje zaliha na skladištu?
bilja pitano 23.04.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova) Kako otvoriti web trgovinu?
bilja pitano 23.04.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova) Da li je moguće otvoriti web shop za 0 kuna?

Slična pitanja

1 odgovor 408 pogleda
1 odgovor 1,497 pogleda
2 odgovora 377 pogleda
2 odgovora 335 pogleda
1 odgovor 292 pogleda
3 odgovora 577 pogleda
1 odgovor 247 pogleda
Zoran pitano 04.12.2014. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...