1.3k pregleda
Mario Daka u rubrici Web Poslovanje od Mario Daka (19.3k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Znam da je pokretanje web trgovine (WEB SHOP) zahtjevan postupak u kojem se mora voditi računa o niz važnih stvari... Sigurno su tu interna organizacija, pripreme poslovnih procesa, zatim izrada i promocija web trgovine te da svaki od njih mora biti detaljno isplaniran i organiziran.

Možete li mi ovdje objasniti koja je procedura i kako pokrenuti web trgovinu?

I koji su preduvjeti za pokretanje web trgovine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Goran Dren od Goran Dren (6.2k bodova)
odabran od Mario Daka
 
Najbolji odgovor

​Za pokrenuti on-line trgovinu morate voditi računa o izboru proizvoda ili usluga koje će se prodavati, web stranici tj nazivu domene, preglednosti i funkcionalnosti web shopa, marketingu i reklami za privlačenje kupaca, načinu komunikacije sa kupcima i ostalo. Kod nas se još uvijek na webu nudi relativno mali broj proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na web-trgovinu.

Bitan aspekata je prepoznavanje očekivanja budućih potencijalnih kupaca tj. što je to što će oni očekivati od Vaše web-trgovine kada se pojave na njoj i u kojoj nešto prodajete. Najbitnija je izgradnja povjerenja, odgovornost, da pokažete da vjerujete u ono što nudite, reputacija i izgled samih web-stranica.

Prednost web-trgovina je ta da je dostupna svakome, 24 sata na dan, a vjerojatno ne trebate ni osoblje, i vjerojatno ni poslovni prostor. Velim vjerojatno jer neki domaći zakoni baš inzistiraju da se za određene proizvode ili usluge koje prodajete kroz web-trgovinu posjedujete i poslovni prostor. Nadalje, web trgovina može raditi nedjeljom i praznikom a vaše je samo da primite i pošaljete narudžbe u što kraćem roku a plaćanje se obavlja u vrlo kratkom roku putem automatizirane naplate s kreditnim karticama.

Bitno je na stranicama web-trgovine da napišete tekstove, recenzije o proizvodima, pripremite cjenike i kvalitetne fotografije jer samim tim smanjujete cijenu izrade. Kada je web-trgovina gotova, potrebno ju je marketirati da bi drugi znali da postojite. Postoje brojni, više ili manje učinkoviti modeli internet promocije s kojima će on-line prodaja porasti.

Na kraju, sve je pitanje cijene koju ćete platiti za jednu ostvarenu on-line prodaju.

Za kraj, iako su ove firme već spominjane na Znatku, u nastavku su firme koje se bave izradom web-shop aplikacijama:

Nadam se da sam Vam pomogao.

Biljana Tandara 23.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Biljana Tandara (3.8k bodova) Kako otvoriti web trgovinu?
Biljana Tandara 23.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Biljana Tandara (3.8k bodova) Da li je moguće otvoriti web shop za 0 kuna?

Slična pitanja

1 odgovor
Goran Dren 28.02.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren (6.2k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
Goran Dren 02.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren (6.2k bodova)
3 odgovora
Marinko Zadro 18.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Marinko Zadro (7.8k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...