436 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Marketing od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
Kada me rođak pitao kako poboljšati prodaju njegovog web-shopa, razmišljao sam o zakupu sponzoriranih vijesti na portalima - Index.hr, Net.hr i Monitor.hr. Što vi mislite kako mogu još poboljšati njegovu prodaju u web-shop-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak [Megaktivan] (12.7k bodova)
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Poboljšanje online prodaje u internetskom marketingu sveo bih na 5 ključnih točaka. Evo ih...

  1. Doseg - odredite koga želite zainteresirati za Vaše prodajne artikle u web shopu. Kada istražite i točno odredite Vašu targetiranu publiku (potencijalne kupce) lakše će Vam biti krenuti u poboljšanje prodaje u web-shopu.
  2. Reakcija - Što točno želite da zainteresirana publika napravi kada pobudite njihovu znatiželju. Ako je to, a sigurno je u slučaju webshopa - kupnja, onda im je prvo sljedeće što trebate servirati njima kao kupcima - button koji potiče na kupovinu (na kojem piše "KUPI"). To je tzv. "call2action" gumb.
  3. Komparativna prednost - Kada utvrdite sigurne činjenice onoga što Vas čini boljim od konkurencije točno čete znati što trebate naglašavati u promociji (dakle, upravo tu komparativnu prednost). Zašto Vaši oglasi ne bi vrvili od informacija po kojima ste u prednosti od konkrencije? Ako je to samo jedna prednost, neka onda bude dio Vašeg slogana koji se nalazi uz Vaš logo/brand. Identificirajte se sa potrebama targetirane publike, te ih proširite od onoga što nudi Vaša konkurencija. 
  4. Vjerodostojnost - Kako vjerodostojno pokazati ("dokaz, a ne obećanje!") Vašoj targetiranoj publici da ono što im nudite je upravo to što žele, da će upravo to zadovoljiti njihove potrebe i da neće biti problema da to dobiju (naravno, ako plate). Nemojte očekivati da će slijepo vjerovati sve što napišete. Nemoj te samo infromirati - dokažite im da govorite istinu! Npr. napišite izjave zadovoljnih korisnika i navedite njihove puna imena i prezimeina te firme od kuda dolaze. Pokažite im i popis referenci (evo primjer kako bi wow-popis referenci trebao izgledati).
  5. Hitnost - Stvaranje hitnosti (nervoze?) kod targetirane publike je potrebno jer mnogi potencijalni kupci odgađaju aktivnost. Zainteresirani su za kupovinu, ali učiniti će to kasnije. I zaboravljaju. Zato stvorite hitnost u Vašim promo porukama (npr. akcija je danas, kupi odmah, još malo pa nestalo, itd.)

I jedan dodatni savijet na to kako voditi promo-kampanje s akcijama u Vašem web shopu.

Kreirajte seriju od 5 različitih akcija (posebnih ponuda). Koristite jednu po jednu (nikad dvije ili više u isto vrijeme!) uz primjenu završetka (kraj) akcije. Datum i vrijeme točno odredite. Kada istekne jedna akcija, zamijenite ju sa sljedećom u nizu sa novim datumom isteka akcije. Tako možete neprekidno ponavljati serije akcija te s vremenom postepeno mijenjati pojedine akcije sa novim (kako Vam se pojavljuju nove ponude ili usluge u web trgovini). Na taj način stvarate hitnost koristeći posebne ponude (akcije) bez gubljenja vremena na stvaranje novih.

+5 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

Probajte kroz...

  1. Facebook oglase
  2. Google oglase
  3. Twitter oglase

Oglašavanje u tisku i na jumbo-plakatima daje prepoznatljivost kod nas ali i u regiji. Iskoristite tu sve mogućnosti.

Ivanhoe M. od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
Ovo zvuči kao prejednostavan savjet. :(
Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.8k bodova)
Svaki savjet je dobrodošao.

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k pregleda
2 odgovora 500 pregleda
2 odgovora 449 pregleda
1 odgovor 165 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...