287 pregleda
Zoran Marković u rubrici Web Marketing od Zoran Marković [Superaktivan] (3.3k bodova)

Radi se o prodaji robe široke potrošnje te popratne opreme. Zanima me pokrenuti online poslovanje tj. otvoriti internetsku podružnicu. Da li meni odnosno kada će mi trebati web stranica a kada web shop?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek [Aktivan] (401 bodova)

Online trgovina je izrazito zastupljena u svijetu a interes za njom u Hrvatskoj svakim danom raste sve više. Kod uobičajenih kanala prodaje tako i kod online prodaje osoba koja pokreće posao treba si postaviti određena pitanja.
Web stranicu bi trebalo pokrenuti u trenutku kada je brend spreman na to, što znači da postoji dovoljan broj proizvoda i kvalitetan sadžaj koji bi trebao privući željenu publiku. Web stranicu ne treba pokretati dok se ne postavi jasan cilj brenda, sastavi kvalitetan sadržaj, izrada strategije i kvalitetan SEO. Web stranica korisniku treba biti polazišna točka u kojoj će korisnik moći saznati sve potrebne info o brendu, proizvodu, dostupnim prodavaonicama... Jednom kada se Web stranica napravi tek tada počinje posao. Web stranicu treba redovito ažurirati s najnovijim aktualnostima, pratiti trendove te osluškivati želje i potrebe potrošaća. Velik broj tvrtki odluči se napraviti web stranicu samo kako bi ju imali ne pazeći pri tome da ona odražava sveukupnu sliku brenda. Kada napraviti web shop?
Pojedinci smatraju kada pokrenu web trgovinu da tu posao završava. Pokretanje i održavanje web trgovine je postupak koji se treba pripremiti strateški i za koji je potrebno znanje o online prodaji. Kod ulaska na tržište s određenim proizvodom jedan od ključnih čimbenika je trenutak tako je i kod web shopa. Kod lansiranja web shopa potrebno je pronaći adekvatne osobe za vođenje shopa, usmjeriti straegiju prodaje, te samao razumjevanje materije od strane vlasnika.

Neki od prijedloga kada biste trebali napraviti web shop:

  • Kada ste prošli kroz određena pitanja i napravili strategiju (odredili cilj web trgovine, odredili promete koji se očekuju, definirali ulaganja i očekivanja od projekta, definirali tržište na kojemu ćemo biti prisutni)
  • Ako vam je preskupo širiti se s poslovnicama u druge gradove -Ukoliko niste spremni otvoriti fizičku trgovinu web trgovina je dobro rješenje jer je rizik i investicija puno manja a dostupnost vaših proizvoda prema kupcima izrazito veća. Kod web trgovine ne morate brinuti o troškovia najma, dodatnom osoblju ili radnom vremenu.
  • Ukoliko imate fizičku trgovinu i želite biti u korak s trendovima i kupcu ponuditi dodatni sadržaj. Velik broj kupaca traži konstantno nove usluge i praćenje trendova. Web trgovina kupcu omogućuje da nakon što se vratio iz dućana pogleda proizvode online i kupi ih možda po povoljnijoj cijeni ili jednostavno naruči nakon što ih je vidio i u poslovnici.
  • Ukoliko je konkurencija otvorila web shop. U današnjem svijetu sve je više bitno ići u korak s vremenom zbog sve veće konkurencije na tržištu. Kako bismo što bolje plasirali naš proizvod trebamo pratiti trendove i osluškivati želje i potrebe naših kupaca ali i kretanje naše konkurencije. No nemojte zaboraviti da ukoliko niste spremni za otvaranje web shopa bolje je pričekati i sve isplanirati nego izlaziti s gotovim poluproizvodom.
  • Zbog želje za osvajanjem novih kupaca- Putem web shopa možete zakupiti veću publiku kojoj nudite svoje  proizvode.

 

 

 

 

Slična pitanja

1 odgovor 1.4k pregleda
2 odgovora 451 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...