Goran Dren u rubrici Web Marketing od
Kada me rođak pitao kako poboljšati prodaju njegovog web-shopa, razmišljao sam o zakupu sponzoriranih vijesti na portalima - Index.hr, Net.hr i Monitor.hr. Što vi mislite kako mogu još poboljšati njegovu prodaju u web-shop-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Hrvoje Novak od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Poboljšanje online prodaje u internetskom marketingu sveo bih na 5 ključnih točaka. Evo ih...

  1. Doseg - odredite koga želite zainteresirati za Vaše prodajne artikle u web shopu. Kada istražite i točno odredite Vašu targetiranu publiku (potencijalne kupce) lakše će Vam biti krenuti u poboljšanje prodaje u web-shopu.
  2. Reakcija - Što točno želite da zainteresirana publika napravi kada pobudite njihovu znatiželju. Ako je to, a sigurno je u slučaju webshopa - kupnja, onda im je prvo sljedeće što trebate servirati njima kao kupcima - button koji potiče na kupovinu (na kojem piše "KUPI"). To je tzv. "call2action" gumb.
  3. Komparativna prednost - Kada utvrdite sigurne činjenice onoga što Vas čini boljim od konkurencije točno čete znati što trebate naglašavati u promociji (dakle, upravo tu komparativnu prednost). Zašto Vaši oglasi ne bi vrvili od informacija po kojima ste u prednosti od konkrencije? Ako je to samo jedna prednost, neka onda bude dio Vašeg slogana koji se nalazi uz Vaš logo/brand. Identificirajte se sa potrebama targetirane publike, te ih proširite od onoga što nudi Vaša konkurencija. 
  4. Vjerodostojnost - Kako vjerodostojno pokazati ("dokaz, a ne obećanje!") Vašoj targetiranoj publici da ono što im nudite je upravo to što žele, da će upravo to zadovoljiti njihove potrebe i da neće biti problema da to dobiju (naravno, ako plate). Nemojte očekivati da će slijepo vjerovati sve što napišete. Nemoj te samo infromirati - dokažite im da govorite istinu! Npr. napišite izjave zadovoljnih korisnika i navedite njihove puna imena i prezimeina te firme od kuda dolaze. Pokažite im i popis referenci (evo primjer kako bi wow-popis referenci trebao izgledati).
  5. Hitnost - Stvaranje hitnosti (nervoze?) kod targetirane publike je potrebno jer mnogi potencijalni kupci odgađaju aktivnost. Zainteresirani su za kupovinu, ali učiniti će to kasnije. I zaboravljaju. Zato stvorite hitnost u Vašim promo porukama (npr. akcija je danas, kupi odmah, još malo pa nestalo, itd.)

I jedan dodatni savijet na to kako voditi promo-kampanje s akcijama u Vašem web shopu.

Kreirajte seriju od 5 različitih akcija (posebnih ponuda). Koristite jednu po jednu (nikad dvije ili više u isto vrijeme!) uz primjenu završetka (kraj) akcije. Datum i vrijeme točno odredite. Kada istekne jedna akcija, zamijenite ju sa sljedećom u nizu sa novim datumom isteka akcije. Tako možete neprekidno ponavljati serije akcija te s vremenom postepeno mijenjati pojedine akcije sa novim (kako Vam se pojavljuju nove ponude ili usluge u web trgovini). Na taj način stvarate hitnost koristeći posebne ponude (akcije) bez gubljenja vremena na stvaranje novih.

+7 glasa
Marinko Zadro od

Probajte kroz...

  1. Facebook oglase
  2. Google oglase
  3. Twitter oglase

Oglašavanje u tisku i na jumbo-plakatima daje prepoznatljivost kod nas ali i u regiji. Iskoristite tu sve mogućnosti.

Ivan Bilić od
Ovo zvuči kao prejednostavan savjet. :(
Mario Daka od
Svaki savjet je dobrodošao.‌

Slična pitanja

5 odgovora 591 👀
1 odgovor 475 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Mario Daka 03.03.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Mario Daka
2 odgovora 623 👀
1 odgovor 571 👀
1 odgovor 228 👀
2 odgovora 726 👀
2 odgovora 311 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...