234 pregleda
Marko Radić u rubrici Posao od Marko Radić
promjena rubrike od Znatko

Da li HZZ (Hrvatski Zavod za Zapošljavanje) ima važnu ulogu kod zapošljavanja u hrvatskoj IT industriji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) državna je agencija koja je odgovorna za promicanje zapošljavanja i pomoć tražiteljima posla u pronalaženju posla u Hrvatskoj. Iako HZZ možda nema izravnu ulogu u procesima zapošljavanja pojedinih tvrtki u hrvatskoj IT industriji, on pruža niz usluga i resursa koji mogu biti korisni za tražitelje posla u tom sektoru.

Na primjer, HZZ upravlja portalom za traženje posla (Portal Burza rada) na kojem tražitelji posla mogu tražiti slobodna radna mjesta i prijaviti se za radna mjesta. HZZ također nudi usluge kao što su savjetovanje pri zapošljavanju, pomoć pri pisanju životopisa i programe osposobljavanja koji pomažu tražiteljima posla da razviju svoje vještine i povećaju svoju zapošljivost.

Osim toga, HZZ surađuje s poslodavcima kako bi identificirao potrebe za radnom snagom i pomogao u povezivanju tražitelja posla s dostupnim radnim mjestima. To može uključivati ​​rad s poslodavcima u IT industriji kako bi se popunila slobodna radna mjesta ili povezivanje IT stručnjaka s potencijalnim poslodavcima.

Sve u svemu, iako HZZ možda nema izravnu ulogu u procesima zapošljavanja pojedinih IT tvrtki u Hrvatskoj, može biti koristan resurs za tražitelje posla u tom sektoru.

Mila Validžić od Mila Validžić
da, baš to - mislim da nema nikakvu izravu ulogu u zapošljavanju u IT sektoru :)

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...