144 pregleda
Marko Radić u rubrici Tehnologija od Marko Radić (8.7k bodova)

Koju poslovnu IT konferenciju (pretpostavljam da je online, ali može i uživo - ako postoji) preporučate posjetiti sada u vrijeme pandemije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (10.4k bodova)
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Možda si propustio, ali 9. BE-terna godišnja konferencija je održana danas online. Zbog epidemioloških uvjeta po prvi je put održana isključivo u online formatu, a sudionicima je pružen sadržaj konferencije u visokoj kvaliteti putem live prijenosa. Interaktivna predavanja ove konferencije ponudila su presjek raznih aspekata poslovne izvrsnosti i ispričala inspirativne priče o poslovnoj uspješnosti. U prijepodnevnom dijelu konferencije održana su keynote predavanja renomiranih domaćih stručnjaka iz IT industrije.

Evo ukratko što se sve događalo na konferenciji:

 • Krešimir Mlinarić iz BE-terna Hrvatska pozdravio je sudionike konferencije te poručio kako sve tvrtke koje su se na vrijeme pripremile na krizu, istu prolaze lakše i bez većih posljedica. Prema istraživanju analitičke kuće McKinsey, tvrtke su u doba pandemije ubrzale proces digitalizacije svojih internih procesa, lanaca opskrbe i interakcija s kupcima za 3-4 godine u usporedbi s prethodnim razdobljem, a udjela digitalno podržanih proizvoda ili digitalnih proizvoda za 7 godina. Prema istom istraživanju, brzina implementacije tehnologije u krizi je od 24 do 27 puta brža u odnosu na apsorpciju novih tehnologija prije krize.
 • Sven Marušić iz Five rekao je da postizanje operativne izvrsnosti jedan je od osnovnih preduvjeta poslovnog uspjeha, ali i opstanka na tržištu, no njeno postizanje ne sastoji se isključivo od skupa aktivnosti i ciljeva. Danas je puno bitnije kako kompanije zahtijevaju fokus na egzekuciju i stabilno poboljšanje učinkovitosti, te je istaknuo tri glavne teorije operativne izvrsnosti: Lean Manufacturing, Six Sigma i Kaizen. A i naveo je i deset principa za poboljšanje operativne izvrnosti:
  1. Poštujte svaku osobu
  2. Upravljajte humano
  3. Tražite savršenstvo
  4. Uvedite znanstveno razmišljanje
  5. Usredotočite se na procese
  6. Osigurajte kvalitetu na izvoru
  7. Radite s „Flow“ i „Pull“ vrijednostima
  8. Razmišljajte sistematično
  9. Stvarajte konstantu svrhe
  10. Stvorite vrijednost za klijenta
 • Davor Runje iz Airt je objavio da svakih sedam godina u potpunosti mijenja karijeru, a posljednjih godina zamjetan je izrazito snažan val umjetne inteligencije, kojom se danas intenzivno bavi. Rekao je da kad osjeti da bi novi tehnološki val mogao poljuljati - ne samo IT industriju, već i društvo općenito - započinje posao i pokušava iskoristiti svoje talente kako bi pozitivno promijenio svijet "na novom valu".
 • Milan Listeš iz BE-terna Hrvatska održao je live demo kupovine iz kućnog naslonjača ili bilo kojeg drugog udaljenog mjesta. Današnji su kupci globalni i mobilni, fizička trgovina ostaje, no upotreba internetske trgovine raste, te je uživo demonstrirao kupnju iz vlastitog doma uz pomoć proširene stvarnosti (Augmented Reality aplikacije) i alata Customer Insights. Nakon ove demonstracije, održao je još i prezentaciju o životu s umjetnom inteligencijom, koji je goruća tema u mnogim raspravama o digitalizaciji.
 • Antonija Šoštarić iz BE-terna Hrvatska, predstavila je Business Central Flying Start, novo ERP rješenje u oblaku namijenjeno malim i srednje velikim tvrtkama. Rješenje objedinjuje sve poslovne procese tvrtke u jednom sustavu.
 • Dino Filipović iz BE-terna Hrvatska govorio je na konferenciji o načinima ubrzanja digitalne transformacije putem tehnologije robotske automatizacije procesa (RPA). Pojasnio je kako RPA budućnost poslovanja mnogih industrija. Automatizacija repetitivnih procesa donosi veću efikasnost i smanjenu mogućnost za pogreškom, te prikazao primjere iz prakse u kojima RPA igra značajnu ulogu u procesu digitalizacije poslovanja.
Inače, BE-terna je jedan od vodećih europskih integratora za implementaciju poslovnih softverskih IT rješenja.

Slična pitanja

1 odgovor
Redakcija 18.08.2021. pitanje u rubrici Softver od Redakcija (114k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Marko Radić 12.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Marko Radić (8.7k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Mudrica 09.11.2021. pitanje u rubrici Internet od Ivan Mudrica (148 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...