172 pregleda
Marko Radić u rubrici Tehnologija od Marko Radić (9.0k bodova)

Koju poslovnu IT konferenciju (pretpostavljam da je online, ali može i uživo - ako postoji) preporučate posjetiti sada u vrijeme pandemije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (11.3k bodova)
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Možda si propustio, ali 9. BE-terna godišnja konferencija je održana danas online. Zbog epidemioloških uvjeta po prvi je put održana isključivo u online formatu, a sudionicima je pružen sadržaj konferencije u visokoj kvaliteti putem live prijenosa. Interaktivna predavanja ove konferencije ponudila su presjek raznih aspekata poslovne izvrsnosti i ispričala inspirativne priče o poslovnoj uspješnosti. U prijepodnevnom dijelu konferencije održana su keynote predavanja renomiranih domaćih stručnjaka iz IT industrije.

Evo ukratko što se sve događalo na konferenciji:

 • Krešimir Mlinarić iz BE-terna Hrvatska pozdravio je sudionike konferencije te poručio kako sve tvrtke koje su se na vrijeme pripremile na krizu, istu prolaze lakše i bez većih posljedica. Prema istraživanju analitičke kuće McKinsey, tvrtke su u doba pandemije ubrzale proces digitalizacije svojih internih procesa, lanaca opskrbe i interakcija s kupcima za 3-4 godine u usporedbi s prethodnim razdobljem, a udjela digitalno podržanih proizvoda ili digitalnih proizvoda za 7 godina. Prema istom istraživanju, brzina implementacije tehnologije u krizi je od 24 do 27 puta brža u odnosu na apsorpciju novih tehnologija prije krize.
 • Sven Marušić iz Five rekao je da postizanje operativne izvrsnosti jedan je od osnovnih preduvjeta poslovnog uspjeha, ali i opstanka na tržištu, no njeno postizanje ne sastoji se isključivo od skupa aktivnosti i ciljeva. Danas je puno bitnije kako kompanije zahtijevaju fokus na egzekuciju i stabilno poboljšanje učinkovitosti, te je istaknuo tri glavne teorije operativne izvrsnosti: Lean Manufacturing, Six Sigma i Kaizen. A i naveo je i deset principa za poboljšanje operativne izvrnosti:
  1. Poštujte svaku osobu
  2. Upravljajte humano
  3. Tražite savršenstvo
  4. Uvedite znanstveno razmišljanje
  5. Usredotočite se na procese
  6. Osigurajte kvalitetu na izvoru
  7. Radite s „Flow“ i „Pull“ vrijednostima
  8. Razmišljajte sistematično
  9. Stvarajte konstantu svrhe
  10. Stvorite vrijednost za klijenta
 • Davor Runje iz Airt je objavio da svakih sedam godina u potpunosti mijenja karijeru, a posljednjih godina zamjetan je izrazito snažan val umjetne inteligencije, kojom se danas intenzivno bavi. Rekao je da kad osjeti da bi novi tehnološki val mogao poljuljati - ne samo IT industriju, već i društvo općenito - započinje posao i pokušava iskoristiti svoje talente kako bi pozitivno promijenio svijet "na novom valu".
 • Milan Listeš iz BE-terna Hrvatska održao je live demo kupovine iz kućnog naslonjača ili bilo kojeg drugog udaljenog mjesta. Današnji su kupci globalni i mobilni, fizička trgovina ostaje, no upotreba internetske trgovine raste, te je uživo demonstrirao kupnju iz vlastitog doma uz pomoć proširene stvarnosti (Augmented Reality aplikacije) i alata Customer Insights. Nakon ove demonstracije, održao je još i prezentaciju o životu s umjetnom inteligencijom, koji je goruća tema u mnogim raspravama o digitalizaciji.
 • Antonija Šoštarić iz BE-terna Hrvatska, predstavila je Business Central Flying Start, novo ERP rješenje u oblaku namijenjeno malim i srednje velikim tvrtkama. Rješenje objedinjuje sve poslovne procese tvrtke u jednom sustavu.
 • Dino Filipović iz BE-terna Hrvatska govorio je na konferenciji o načinima ubrzanja digitalne transformacije putem tehnologije robotske automatizacije procesa (RPA). Pojasnio je kako RPA budućnost poslovanja mnogih industrija. Automatizacija repetitivnih procesa donosi veću efikasnost i smanjenu mogućnost za pogreškom, te prikazao primjere iz prakse u kojima RPA igra značajnu ulogu u procesu digitalizacije poslovanja.
Inače, BE-terna je jedan od vodećih europskih integratora za implementaciju poslovnih softverskih IT rješenja.

Slična pitanja

1 odgovor
Redakcija 18.08.2021. pitanje u rubrici Softver od Redakcija (149k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Marko Radić 12.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Marko Radić (9.0k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Mudrica 09.11.2021. pitanje u rubrici Internet od Ivan Mudrica (148 bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...