261 pregleda
Ana Pilato u rubrici Internet od Ana Pilato
Što se dogodi kada otkaže internetska veza na luksuznoj jahti? Što kapetan broda može učiniti da otkloni kvar?
Ana Primorac od Ana Primorac
dogodi se smak svijeta :D :) :D :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

GFI Software i Zebra Systems: Studija slučaja - Motor Yacht Lotus

O klijentu: Motorna jahta Lotus

Luksuzna jahta Lotus ima jedini cilj pružiti maksimalnu udobnost svojim gostima tijekom putovanja. Jahta od 45 metara opremljen je za smještaj 12 putnika i devet članova posade i uključuje suvremeno dizajnirani eksterijer s interijerom Zeff Design-a. Osim toga, brod ima i sadržaje kao što su gurmanska kuhinja, prostrani jacuzzi i teretana na palubi za sunčanje. Jahta je dostupna za najam po cijeni od 125.000,00 EUR tjedno.

IT izazovi na jahti

Osim očekivanih zahtjeva koji se postavljaju pred moderne jahte, treba razmišljati i o modernim potrebama ljudi koji će na njima boraviti. To uključuje potrebu za sigurnim pristupom internetu dok ste na moru. Iz tog razloga jahta je opremljena GFI UTM Kerio Control rješenjem, koje osigurava besprijekoran rad svih ostalih dijelova sustava i osigurava siguran pristup internetu članovima posade i gostima. GFI Kerio Control je vatrozid i središnja je točka koja povezuje i omogućuje sigurnu komunikaciju sa svim podsustavima broda.

Drugi izazov za jahtu

To je dobivanje tehničke podrške gdje god se nalazili. S obzirom na mobilnu prirodu broda, kvalitetna distribucija i široka partnerska mreža od vitalnog su značaja za pružanje pomoći kupcima s tehničkim problemima kada im je potrebna.

Tijekom krstarenja Lotus se našao daleko od svoje početne točke, usidren u Hrvatskoj, u blizini Trogira. Daleko od GFI partnera koji je osmislio rješenje, klijent/kapetan je zatražio pomoć od proizvođača opreme GFI Software i regionalnog distributera, Zebra Systems.

Uključujući lokalnog partnera i zamjenski uređaj, Zebra Systems je učinio sve da zadrži povjerenje korisnika u kvalitetu opreme i jamči maksimalno vrijeme rada čak i daleko od kuće. Dodatna logistička ograničenja zbog pandemije koronavirusa nisu utjecala na dogovorenu razinu potpore.

Kapetan jahte Lotus je gospodin Reynald Néron, iskusni svjetski navigator australskog podrijetla s više od dvadeset godina iskustva u upravljanju brodovima dužim od 35 metara, te je u ovom zanimljivom slučaju izjavio:

“Naš tehnološki partner uz čiju smo pomoć uspostavili sustav više ne posluje. Zato smo se za pomoć obratili izravno proizvođaču GFI Software i regionalnom predstavniku Zebra Systems. U takvoj situaciji, u stranoj zemlji, brinuli smo kako ćemo oporaviti sustav koji je od velike važnosti za svako uspješno putovanje. Reakcija GFI Softwarea, kao i njegovog distributera i partnera u Adriatic regiji – kompanije Zebra Systems - dobiva svaku našu preporuku. Bili su učinkoviti, brzi i pouzdani. Nakon nekoliko poziva i e-poruka, znali smo da rješavanje problema ide u pravom smjeru. Uspostavili smo kontakt s lokalnim partnerom i sustav je popravljen u najboljem redu. Gospodin Igor Velijević (hYperSEC, Times Computers d.o.o.) je GFI Software partner iz Zagreba koji je na licu mjesta obnovio naš GFI Kerio Control sustav i omogućio djelovanje svim ostalim sustavima. Samouvjeren i s mnogo iskustva, gospodin Velijević je oporavio naš sustav i savjetovao nas kako izbjeći moguće probleme i kašnjenja u komunikaciji u budućnosti. 
 

Kvaliteta podrške koju smo dobili pokazala se ključnom. U našem slučaju, od početka do kraja imali smo pomoć koja je bila prilagođena našim potrebama. Pristup podršci uvijek je važno uzeti u obzir pri odabiru rješenja, a za GFI Software možemo reći da smo vrlo zadovoljni kvalitetom podrške i pristupom prema korisnicima u Adriatic regiji.”

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...