Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
175 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Internet od Tomislav Gatara (3.3k bodova)

Za testiranje brzine internetske veze koristimo speed test stranice kojima pristupamo putem browsera s kompjutera. Tih speed test stranica ima ohoho... Koja speed test stranica za testiranje internet veze vam je najbolja? Koji internet speed test preporučate?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor V. od Viktor V. (13.1k bodova)
uređen od Viktor V.

Što mi govori test brzine?

Test brzine interneta pruža informacije u stvarnom vremenu o tome koliko brzo vaša mobilna ili WiFi veza prenosi podatke. Što je stopa veća, to imate više podataka za podršku svojim mrežnim aktivnostima.

Test brzine govori vam ključne informacije kao što su:

  • Latencija: Latencija ili ping je vrijeme u milisekundama (ms) potrebno da signal putuje do i od internetskog poslužitelja. Manja latencija znači da je vaša veza osjetljivija, što je važno kada je riječ o igranju igara ili videorazgovorima.
  • Brzina preuzimanja: aktivnosti poput pregledavanja web-mjesta ili gledanja YouTubea oslanjaju se na velike brzine preuzimanja. Pogledajte ovo mjerenje da vidite koliko brzo informacije koje tražite s interneta dođu do vašeg uređaja.
  • Brzina učitavanja: Brzina prijenosa je važna pri slanju podataka na internet. To je važno prilikom upućivanja video poziva, slanja dokumenata ili sigurnosnog kopiranja datoteka u oblak. Koristite ovo mjerenje da vidite koliko brzo informacije poslane s vašeg uređaja stižu do interneta.

TOP 3 NAJBOLJA 

1. Ookla Speedtest
Ookla Speedtest je prepun značajki. Osim brzine učitavanja, brzine preuzimanja, latencije i podrhtavanja, može provoditi video testove za mjerenje rezolucije, vremena učitavanja i međuspremnika. Možete pregledati svoju povijest testiranja, pogledati grafikone u stvarnom vremenu da vidite koliko je konzistentna vaša veza i pristupiti privatnom VPN-u. Dok je osnovna aplikacija besplatna, premium verzija je bez oglasa i uključuje neograničeni VPN.

Ookla Speedtest ima ocjenu 4,3 u trgovinama aplikacija Apple i Google Play. Dostupan je i kao web verzija.


2. Meteor
Open Signal's Meteor test brzine procjenjuje vašu internetsku vezu putem Wi-Fi, 3G, 4G/LTE i 5G. Meteor vam omogućuje da testirate svoju vezu na različitim aplikacijama, kao što su Spotify, YouTube, TikTok, Instagram i Zoom. Možete pregledati detaljne statistike i sortirati prošle testove prema izvedbi.

Meteor je ocijenjen s 4,7 u trgovinama aplikacija Apple i Google Play.


3. SpeedTest Master
SpeedTest Master nudi standardne testove brzine i dodatne značajke. Možete provesti napredni ping test kako biste provjerili stabilnost mreže, otkrili uređaje koji koriste vaš Wi-Fi bez dopuštenja, provjerili jačinu signala kako biste pronašli najjače mjesto i locirali kanal s manje gužve za vaš Wi-Fi usmjerivač. SpeedTest Master također pomaže u praćenju korištenja podataka kako bi se izbjeglo prekoračenje. Ova je aplikacija dostupna na 10 jezika.

SpeedTest Master ima ocjenu 4,6 u Apple app storeu i 4,9 u trgovini Google Play.

Marko Radić od Marko Radić (7.1k bodova)
A linkovi?! nema ih...
Viktor V. od Viktor V. (13.1k bodova)
Uredu, dodam odmah!
Viktor V. od Viktor V. (13.1k bodova)
Dodano :) , ako uočite da još nešto nije uredu samo komentirajte.
Marko Radić od Marko Radić (7.1k bodova)
Meni se sad čini da tek odgovor ima smisla. :)
Ipak "živimo" na internetu. ;)

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Biljana Tandara (3.1k bodova)
1 odgovor
Nino Marić 28.01. pitanje u rubrici Tehnologija od Nino Marić (10.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...