Tomislav Gatara u rubrici Internet od

Za testiranje brzine internetske veze koristimo speed test stranice kojima pristupamo putem browsera s kompjutera. Tih speed test stranica ima ohoho... Koja speed test stranica za testiranje internet veze vam je najbolja? Koji internet speed test preporučate?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Viktor Viljac od
uređen od Viktor Viljac

Što mi govori test brzine?

Test brzine interneta pruža informacije u stvarnom vremenu o tome koliko brzo vaša mobilna ili WiFi veza prenosi podatke. Što je stopa veća, to imate više podataka za podršku svojim mrežnim aktivnostima.

Test brzine govori vam ključne informacije kao što su:

  • Latencija: Latencija ili ping je vrijeme u milisekundama (ms) potrebno da signal putuje do i od internetskog poslužitelja. Manja latencija znači da je vaša veza osjetljivija, što je važno kada je riječ o igranju igara ili videorazgovorima.
  • Brzina preuzimanja: aktivnosti poput pregledavanja web-mjesta ili gledanja YouTubea oslanjaju se na velike brzine preuzimanja. Pogledajte ovo mjerenje da vidite koliko brzo informacije koje tražite s interneta dođu do vašeg uređaja.
  • Brzina učitavanja: Brzina prijenosa je važna pri slanju podataka na internet. To je važno prilikom upućivanja video poziva, slanja dokumenata ili sigurnosnog kopiranja datoteka u oblak. Koristite ovo mjerenje da vidite koliko brzo informacije poslane s vašeg uređaja stižu do interneta.

TOP 3 NAJBOLJA 

1. Ookla Speedtest
Ookla Speedtest je prepun značajki. Osim brzine učitavanja, brzine preuzimanja, latencije i podrhtavanja, može provoditi video testove za mjerenje rezolucije, vremena učitavanja i međuspremnika. Možete pregledati svoju povijest testiranja, pogledati grafikone u stvarnom vremenu da vidite koliko je konzistentna vaša veza i pristupiti privatnom VPN-u. Dok je osnovna aplikacija besplatna, premium verzija je bez oglasa i uključuje neograničeni VPN.

Ookla Speedtest ima ocjenu 4,3 u trgovinama aplikacija Apple i Google Play. Dostupan je i kao web verzija.


2. Meteor
Open Signal's Meteor test brzine procjenjuje vašu internetsku vezu putem Wi-Fi, 3G, 4G/LTE i 5G. Meteor vam omogućuje da testirate svoju vezu na različitim aplikacijama, kao što su Spotify, YouTube, TikTok, Instagram i Zoom. Možete pregledati detaljne statistike i sortirati prošle testove prema izvedbi.

Meteor je ocijenjen s 4,7 u trgovinama aplikacija Apple i Google Play.


3. SpeedTest Master
SpeedTest Master nudi standardne testove brzine i dodatne značajke. Možete provesti napredni ping test kako biste provjerili stabilnost mreže, otkrili uređaje koji koriste vaš Wi-Fi bez dopuštenja, provjerili jačinu signala kako biste pronašli najjače mjesto i locirali kanal s manje gužve za vaš Wi-Fi usmjerivač. SpeedTest Master također pomaže u praćenju korištenja podataka kako bi se izbjeglo prekoračenje. Ova je aplikacija dostupna na 10 jezika.

SpeedTest Master ima ocjenu 4,6 u Apple app storeu i 4,9 u trgovini Google Play.

Marko Radić od
A linkovi?! nema ih...‌
Viktor Viljac od
Uredu, dodam odmah!‌
Viktor Viljac od
Dodano :) , ako uočite da još nešto nije uredu samo komentirajte.‌
Marko Radić od
Meni se sad čini da tek odgovor ima smisla. :)
Ipak "živimo" na internetu. ;)

Slična pitanja

1 odgovor 545 👀
2 odgovora 4.4k 👀
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Biljana Tandara
1 odgovor 406 👀
Nino Marić 28.01.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Nino Marić
1 odgovor 3.7k 👀
1 odgovor 328 👀
2 odgovora 294 👀
2 odgovora 422 👀
1 odgovor 932 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...