651 pregleda
Michelle Koprivnjak u rubrici Priroda od Michelle Koprivnjak
zaključano od Znatko
Koje je vaše omiljeno godišnje doba i zašto?
Odgovaranje zaključano uz napomenu: Osobno pitanje.

6 odgovor(a)

+12 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor

Osobno mi je najdraže godišnje doba jesen. Postoji više raloga zašto mi je jesen "favorit". Ovi najjednostavniji razlozi su to da ljeto zna biti prevruće, a najgore je po noći kada se zbog toga ne mogu naspavati. Još je gore ako nema vjetra pa je osjećaj kao da se nalazim u sauni. Zimi mi je pak prehladno, a uz to sam i izrazito zimogrozna. Bljuzga i snijeg mi nisu dragi, pogotovo jer sam često u pokretu pa mi otežavaju putovanje od mjesta do mjesta, a kada dođem gdje trebam- mokra sam i hladno mi je. Proljeće mi prođe nekako nezamijetno. Na početku još imam osjećaj da je zima, a kada se priroda probudi počnem uživati u njoj. Jesen mi je smirujuća, ugodna, vjetrovita. Volim vjetar i iznenadne oluje koje mogu gledati iz topline doma. Volim pročitati dobru knjigu uz čaj na maglovite jesenske dane ili se prošetati po šarenom lišću. Jesen je tako šarolika i vesela, tako ugodna za šetnje, pustolovine, planinarenja i slično. Volim boraviti u prirodi pa mi puno znači kada je sunčano, a ne vruće ili prohladno, ali ne toliko "da se smrzneš". Eto, zato volim jesen. :)

Ana Nera Horvat od Ana Nera Horvat
Apsolutno se slažem! Nisam jedini "tmurnjak" kojem je jesen ugodna i čarobna...
+10 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Teško je izabrati, no odlučila bih se za proljeće. Budući da ne volim ni velike vrućine ni velike hladnoće, pašu mi umjerene proljetne temperature. U proljeće se priroda budi nakon zime, sve je procvjetalo i mirisno. Od cvijeća najviše volim jorgovane koji cvjetaju u proljeće. U proljeće dani polako postaju duži i sve je više sunca, ali opet ono ne prži kao po ljeti. Zbog toga mi je proljeće najugodnije godišnje doba. Naravno, nedostatak je što je vrlo promjenjivo pa često kiši.
+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka

Mogu reći da kako sama odrastam da se moj ukus u godišnja doba mijenja. Prije sam najviše voljela zimu, što nije ni tako čudno s obzirom na to da sam se rodila u prvom mjesecu. Topli puloveri, dekice, čaj, vruća čokolada, božićna hrana... Sve su to čari zime.

No, s vremenom sam zimu počela prirodno povezivati s obavezama, školom, fakultetom... Ljeto je postalo nosilac slobodnog vremena, a i energija koju Sunce pruža tijekom ljeta je dobila posebno značenje. S obzirom na to, mogu reći da mi je ljeto najdraže godišnje doba.

+9 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov

Jako volim zimu i ljeto, iako mi je rođendan u jesen :D Kod ljeta me najviše veseli more a kod zime snijeg i taj bozični ugođaj, volim bor, ukrase,bozicne kolace i filmove, davanje i primanje poklona, svi smo tu jedni za druge, čestitamo jedni drugima tako da biram Zimu za najdraže godišnje doba. Jako me veseli zima makar me sad počela podsjećati na potres i nije više snijega kao što je bilo u mom djetinjstvu. Iako je zima, meni je uvijek toplo i volim kad smo svi na okupu u religioznom i obiteljskom okruženju.

+7 glasa
Magdalena od Magdalena

Moje najdraže godišnje doba je ljeto i to iz više razloga. S obzirom na to da sam studentica, ljeto za mene označava odmor od obaveza, učenja i stresa. Isto tako, pruža mi se prilika da nadoknadim "zaostatke" u vidu knjiga, serija, filmova, putovanja i drugih zanimacija. Manjak obaveza mi omogućuje i da pronađem neki posao na kraće vrijeme, kojem se tad mogu posvetiti te dati 100% od sebe.

Na stranu ove profesionalne razloge, ljeto najviše volim i zbog toga što svijet oko mene drugačije "diše". S dolaskom toplijeg vremena i sunčanih sati, svi su nekako bolje volje. Ali, iako nisam fan kiše ni tmurnog vremena, ljeti mi je čak i takva promjena dobrodošla, valjda zbog drugačijeg stanja uma koje je tad na snazi kod mene. 

Još bi htjela dodati da se ljeti osjećam i ugodnije jer mi ljetna odjeća pruža veću priliku za eksperimentiranje. Naravno da to nije pravilo, ali ja jednostavno ne volim jesensku i zimsku garderobu jer za mene u to doba godine odjeća mora biti isključivo funkcionalna i održavati mi tjelesnu temperaturu. 

+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Svako godišnje doba mi ima svoje čari no, ukoliko moram birati ipak bi izabrala ljeto. Volim duge tople noći te plivanje, sunčanje, druženje na otvorenom i ljetne festivale. Ljeti možemo putovati te ići na kratke izlete. Također, mojoj sestri i meni je ljeti rođendan, isto kao i mom dečku te nekolicini mojih prijatelja pa nam je ljeto i puno razloga za slavlje.

Isto tako, volim i prijelazna godišnja doba jer volim umjerenost, kada nije ni hladno i vruće. Kod jeseni mi se sviđa kiša nakon dugih vrućih dana te prelazak na duge rukave, čaj, toplu kavu, pripreme za Halloween te gledanje filmova. Jesen mi djeluje vrlo umirujuće i predstavlja simbol za nešto novo, tako da se uvijek veselim novih stvarima.

Slična pitanja

1 odgovor
7 odgovora
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Margareta Jurisi
1 odgovor
Ivana Basar 15.09.2020. pitanje u rubrici Priroda od Ivana Basar
Znatko medijski pokriva
CRO Commerce 2023
Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva
INVESTIRANJEM DO FINANCIJSKE SLOBODE No. 2

Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Adria Security Summit 2023
Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
18. Advanced Technology Days (2023)

Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...