113 pregleda
Punk Princeza u rubrici Priroda od Punk Princeza [Aktivan] (112 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kada se mrkva sije? U kojem mjesecu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
Sjeme mrkve može se sijati od ranog proljeća pa sve do kraja kolovoza i može se brati gotovo cijele godine. Većina sorti sije se na otvorenom između travnja i srpnja. Rani kulvitari mogu se sijati i u staklenicima. Za one koje to zanima i koji bi htjeli posaditi mrkvu, da bi ste posadili cijelu mrkvu u zemlju samo stavite mrkvu u tlo otprilike 1/2 cm ispod površine. Sadite na suncu i lagano dreniranom tlu. Sjeme se tada može sačuvati za sljedeću vegetacijsku sezonu i posaditi kako bi se mogle uzgajati nove biljke mrkve.
+5 glasa
Monika Matijević od Monika Matijević [Superaktivan] (1.7k bodova)
Mrkva je dvogodišnja biljka iz porodice štitarki. Puna je vitamina i minerala, od kojih bi izdvojila karotin. U prvoj godini roda stvara karakterističan korijenast plod mrkve koji jedemo, dok u drugoj godini cvijet, plod i sjeme.

Sjetvu mrkve možemo započeti od početka proljeća (cca ožujak) pa sve do svibnja. Ranija sjetva mrkve dobro utječe na prinos roda.

Mrkvu možemo sijati i zimi, međutim ona se tada sija u tunele koje gradim od zemlje i koje ih griju. Također treba obratiti pažnju da je zemlja rahla.

Slična pitanja

2 odgovora 169 pregleda
2 odgovora 357 pregleda
6 odgovora 300 pregleda
1 odgovor 174 pregleda
1 odgovor 307 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...