Antoneta Hrgović u rubrici Turizam i putovanja od
promjena rubrike od Znatko
Voljela bih znati koji su sve dvorci Hrvatskog zagorja? Koje dvorce mogu posjetiti i kada te koliko će me koštati ulaznica?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Michelle Koprivnjak od
odabran od Antoneta Hrgović
 
Najbolji odgovor
 • DVORAC TRAKOŠĆAN- Trakošćan je najpoznatiji i najposjećeniji dvorac u Hrvatskom zagorju, a godišnje ga posjeti oko 40000 posjetitelja. Smješten je na visokom brežuljku usred park-šume. Također, on je spomenik kulture i prirode najviše kategorije. No smatra se da je nastao u 14. stoljeću kao manja obrambena utvrda. 
  • Dvorac je moguće posjetiti svakog dana u tjednu, od 10h do 18h, a ulaznica će vas koštati 40kn za odraske, a 20kn za djecu.
 • DVORAC MILJANA - Miljana, dvorac stare plemićke obitelji Ratkaj, najslikovitiji je dvorac Hrvatskog zagorja. Nalazi se desetak kilometara od Kumrovca. Gradnja je trajala gotovo tri stoljeća, a tijekom gradnje mijenjale su se arhitektonske kompozicije i umjetnički stilovi. U dvorcu se može vidjeti vrijedne slike astrološkog sadržaja, vrijedna privatna zbirka slika i namještaja.
  • Dvorac je moguće posjetiti samo uz prethodnu najavu.
 • DVORAC VELIKI TABOR - Veliki Tabor nalazi se na 333 metara nadmorske visine. To je spomenik nulte kategorije te jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u nas i predstavnik fortifikacijske arhitekture kasnog srednjeg vijeka. Veliki Tabor potječe iz XV. stoljeća.. Jezgru čini peterokutna građevina formirajući unutarnje dvorište nepravilnog oblika. 
  • Muzej ima različito radno vrijeme kroz godinu, u zimskim mjesecima 9h do 16h, a u ljetnim mjesecima od 9h do 17h. Cijena ulaznice je 25 kn za odrasle te 15 kn za djecu, studente te umirovljenike.
 • DVORAC BEŽENEC - Dvorac Bežanec nalazi se u blizini Pregrade. Izgrađen je na prijelazu iz XVII. u XVIII. stoljeću. U svojoj povijesti mijenjao je mnogo vlasnika, a danas pripada prvoj spomeničkoj kulturi. Danas je to hotel, otvoren svim posjetiteljima, ali uz obaveznu prethodnu najavu.
 • DVORAC ORŠIĆ- Oršić se nalazi u Gornjoj Stubici te je to barokni dvorac iz XVIII. stoljeća. Danas se u njemu nalazi Muzej seljačkih buna. Stalni postav muzeja prikazuje cjelovitu sliku povijesnih, društvenih i kulturnih zbivanja za vrijeme Seljačke bune. Također, muzej ima i povremene izložbe, a u sklopu dvorca može se razgledati i kapela.
  • Radno vrijeme ovog muzeja je, radnim danom od 9h do 17h, a vikendom od 9h do 18h. Cijena ulaznice je 25 kn za odrasle te 15 kn za umirovljenike, djecu i studente.
Antoneta Hrgović od
Hvala na opsežnom odgovoru! :)

Slična pitanja

4 odgovora 1.1k 👀
Znatkica 19.10.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Znatkica
2 odgovora 491 👀
2 odgovora 507 👀
Ivan Gačić 09.07.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić
1 odgovor 360 👀
4 odgovora 481 👀
2 odgovora 908 👀
3 odgovora 3.2k 👀
6 odgovora 1.5k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...