Zoran Marković u rubrici Stanovanje od Zoran Marković
promjena rubrike od Znatko

Kako mogu nakon nekog vremena plaćanja rata APN-ovog kredita smanjiti tu ratu?

Viktor Viljac od Viktor Viljac
moved od Viktor Viljac

Postoji nekoliko načina na koje možete pokušati smanjiti ratu kredita koji ste podigli uz pomoć APN (Autorizirani Posrednik Novca) kredita:

  1. Dogovorite s bankom: Možda je moguće pregovarati o novom planu otplate koji će odgovarati vašoj situaciji. Banka možda može ponuditi nižu kamatnu stopu ili produžiti rok otplate, što će smanjiti mjesečnu ratu.

  2. Refinansiranje kredita: Ako imate drugu kreditnu opciju s boljim uvjetima, možda biste trebali razmotriti refinansiranje vašeg kredita. Ova opcija može vam omogućiti da dobijete nižu kamatnu stopu i smanjite mjesečnu ratu.

  3. Dopunite svoj primanja: Ukoliko ste u mogućnosti, možda biste trebali razmotriti dopunjavanje svojih primanja kako biste poboljšali svoju kreditnu sposobnost i mogli plaćati više mjesečne rate.

  4. Konsolidirajte svoje kredite: Ako imate više kredita, možda biste trebali razmotriti konsolidaciju kredita kako biste smanjili broj različitih mjesečnih rata i kamatnih stopa koje plaćate.

  5. Informirajte se o drugim mogućnostima: Razmislite o drugim vrstama kredita, kao što su krediti za potrošače ili krediti za nekretnine, koji mogu imati niže kamatne stope.

Napominjem da su ovi savjeti samo općeniti i svaka situacija je specifična, preporučio bih vam da kontaktirate vašu banku ili APN koji vam je pomogao da podignete kredit kako bi razgovarali o konkretnim mogućnostima i uvjetima.

Znatko od Znatko
Više izgleda da je APN u stvari hrvatska Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a ne Autorizirani Posrednik Novca.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Moje mišljenje je, jedino uraditi - reprogram kredita, ali sa drugom  bankom- ako, ugovor o kreditu,  sa  APN-om, to dozvoljava.
Recimo, da ste dužni APN-u još 50.000. eura , da vam je godišnja kamata 6% i da je kredit, na 15.g.Nađete novu Banku, koja ima povoljnije uvjete, recimo 4% kamate, i da se kredit uzme na 20.g. Xxxx Banka izmiri vaša dugovanja APN-u, dobije brisovno očitovanje, i ista se zabiljžbom upiše u vlasničkom listu, pod B. Teretovnoca,klasična zamjena, Vjerovnika, s time bi, karikativno, ratu kredita koja je iznosila mjesečno 600.eura, smanjili na npr. 400,eura.

Slična pitanja

3 odgovora 3.7k 👀
1 odgovor 1.0k 👀
Suzana Mićel 29.11.2015. pitanje u rubrici Financije od Suzana Mićel
1 odgovor 486 👀
1 odgovor 624 👀
Marina Baričanec 29.05.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Marina Baričanec
1 odgovor 396 👀
2 odgovora 290 👀
1 odgovor 286 👀
1 odgovor 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...