Znate li koliko se može uštedjeti s APN-ovim kreditom?

103 pregleda
blagonix 04.11.2020. pitanje u kategoriji Stanovanje od blagonix [Superaktivan] (2,464 bodova)
08.11.2020. promjena kategorije od Znatko
Znate li koliko se može uštedjeti u kupovini obiteljskog stana s APN-ovim kreditom? Imate li neki izračun, postotak ili sličnu statističku analizu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Antoneta Hrgović 06.11.2020. odgovor od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (15,510 bodova)

APN-ovi krediti namjenjeni su osobama do 45 godina starosti koje nemaju vlastitu nekretninu. Potrebnio je u financijskoj instituciji (banci) podnjeti zahtjev za APN-ov kredit. APN-ov kredit država sufinancira 30-51% od iznosa kredita. O tome koliki će ovaj postotak biti, ovisi lokacija nekretnine ( tj. je li u pitanju ruralna sredina ili gradsko područje).

Za državnu subvenciju, odnosno sufinanciranje, cijena kvadratnog metra ne može biti veća od 1500 eura, a iznos cijelog kredita veći od 100 000 eura. Naime, može biti veći, ali od tog dijela ( koji prelazi navedenu cifru) neće biti uziman postotak koji sufinancira država. Pojasniti ću ovo na primjeru: Osoba digne kredit u iznosu od 150 000 eura (to je, dakle, vrijednost nekretnine). Postotak koji sufinancira država biti će uzet od 100 000 eura, a ostalih 50 000 osoba plaća bez, nezovimo to tako, "popusta",odnosno od tog iznosa se neće uzimati postotak koji sufinancira država.

U slučaju da osoba pogodna za dizanje APN-ovog kredita ipak ima nekretninu, ali ista ne zadovoljava osnovne životne potrebe ( nema pristupa struji, vodi...), postoji mogućnost da će APN-ov kredit ipak biti obobren.

Važno je napomenuti kako APN-ov kredit nije namjenjen  za samce, već za osobe u bračnoj ili dugogodišnjoj izvanbraćnoj zajednici.

Slična pitanja

0 odgovora 295 pregleda
2 odgovora 336 pregleda
3 odgovora 430 pregleda
0 odgovora 87 pregleda
4 odgovora 235 pregleda

AKTUALNI ZNATKOV INTERVJU ZNANJA

Dario Marčac

Dario Marčac

Poduzetnik i TikToker

Kako stvarati TikTok sadržaje uz dobar marketing?

[ Vidi sve intervjue ]
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada sadrži aktualne odgovore, a nova opcija u gornjem glavnom izborniku popis zadnjih pitanja.

Gdje pratiti Znatka?

...