Mia Marijanović u rubrici Hrana i piće od Mia Marijanović

Može li ispijanje kave pogoršati moju anksioznost?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koliko kava smijemo dnevno popiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Ispijanje kave definitivno može pogoršati vašu anksioznost jer opća tjeskoba prilikom njenog svakodnevnog manifestiranja stvara kemijske procese u vašem organizmu. Čovjek se tada osjeća kao da će se onesvjestiti, preznojava se, drhti, ima doživljavaj gušenja, gubi kontrolu i opći doživljaj stvarnosti a sastojci u kavi ne samo da mogu stvoriti ozbiljnu ovisnost nego abnormalno povisuje krvni tlak i hiperaktivnost što nikako nije dobro za anksioznost, nepravilno lupanje srca itd.

Ako vam treba kava da vas održi i podigne, neka to ne bude ona uobičajena kava pogotovo ako imate dijabetis, gastritis, anksioznost ili panicni poremecaj jer ima toliko kvalitetnijih načina da održite svoju energiju i budete dobro naspavani.

Ako patite od anksioznosti, onda toplo preporučujem macu prah iz tvornice zdrave hrane, 100%organski proizvod jer ona pomaže u ublažavanju anksioznosti i stresa a podiže mentalnu energiju i koncentraciju. Takodjer pomaže kod anemije jer opskrubljuje tijelo željezom i povečava broj crvenih krvnih stanica, smanjuje stres, poboljšava pamčenje, ublažuje menstrualne tegobe i probleme s neredovitim menstruacijama, povečava izdržljivost, dapače ona je i jako dobra za spriječavanje kardiovaskularnih bolesti. Aktivno je koriste i sportaši kao dodatak prehrani.

Jedna mala žlica mace u mlijeku (najbolje bademovom jer nema soje, laktoze, gmo free,masnoca 0%), mala žlica kakaa u prahu, žlica  meda i prstohvat cimeta. Izmiksajte i dobili ste odličnu i prefinu zdravu kavu.

 

Ivana Steković od Ivana Steković
Čula sam za to i nakon tvog odgovora mislim da ću definitivno probati :)
+13 glasa
Ina-Paula Čavčić od Ina-Paula Čavčić

Vidjela sam da se kava često spominje kao veliko "ne" za ljude koji imaju problem s anksioznošću. U početku mi nije bilo jasno zašto pa sam malo istražila. Bitno je znati da kava neće prouzročiti anksioznost, no ispijanje previše kave može dovesti do napadaja panike. 

Ono što anksioznost i kavu čini lošom kombinacijom je upravo to što kofein pogoršava simptome već prisutne anksioznosti. Zbog toga je bolje piti nešto opuštajuće, ali ako već želimo popiti nešto što će nas "razbuditi", bolje je popiti čajeve s kofeinom. Naravno, ne bi trebao biti problem popiti kavu dnevno, ali ni u čemu ne treba pretjerivati.

 Preporučujem čaj od kamilice jer je meni osobno pomogao. 

Slična pitanja

4 odgovora 467 👀
Tomislav Gatara 29.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Tomislav Gatara
4 odgovora 597 👀
Ivana Mačić 26.11.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Mačić
5 odgovora 2.8k 👀
Margareta Jurisi 27.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi
1 odgovor 251 👀
6 odgovora 477 👀
3 odgovora 754 👀
25.06.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Mislav69
3 odgovora 306 👀
Tomislav Gatara 02.07.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
2 odgovora 1.9k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...