275 pregleda
Biljana T. u rubrici Zdravlje i medicina od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Zna li tko da li dugotrajna anksioznost može izazvati živčani slom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.7k bodova)

Anksioznost ima negativan uticaj i na tijelo i na naše misli. Detektira se kao emocija i psihičko stanje kroz strah, osjećaj kao da ste na rubu, napeti, paničarite ili ste previše živčani te zabrinuti. Manifestira se i tjelesnim osjećanjima ili simptomima kao što su mišićna napetost, znojenje, drhtanje, ubrzano disanje, osjećaj „treme“, mučnine, dijareja, bolovi u glavi, leđima ili nepravilnim i ubrzanim radom srca i slično. No, ipak - ne dozvolite da vas fraza anksioznost obeshrabri! 

Kako zašto? Pa zato što osim toga što dugotrajna anksioznost ne može izazvati fizičke probleme, isto tako ne može izazvati živčani slom. Iako dugotrajna anksioznost može biti vrlo neugodna, ona nije povezana s ozbiljnim mentalnim poremećajima i zbog nje nećete poludjeti. :)

 

+4 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.4k bodova)
odabran od Biljana T.
 
Najbolji odgovor
Anksioznost može uzrokovati puno nevolja, poremećaja u radu, tjelesne simptome i probleme s razmišljanjem. Da! Neupravljanje tjeskobom, stres i dugotrajna anksioznost može dovesti do živčanog sloma. Također, depresija kao još jedno vrlo često stanje  mentalnog zdravlja, s gotovo istim simptomima, ako se ne liječi, može izazvati živčani slom.

Živčani slom je općenito jednak kod svih ljudi, jer je uzrokovan stresom i nesposobnošću da se nose sa stresom. Različiti tipovi živčanih slomova se razlikuju po uzroku. Može ih uzrokovati depresija, anksiozni poremećaj, stres povezan s poslom i privatnim životom i sl. Mogu se razlikovati i po vrstama situacija koje uzrokuju stres koji se polagano nakuplja ili se događaju brzo nakon jednog velikog stresnog događaja.

Izvor: https://www.bridgestorecovery.com/nervous-breakdown/types-nervous-breakdowns/

Slična pitanja

2 odgovora 154 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...