Biljana Tandara u rubrici Zdravlje i medicina od Biljana Tandara
promjena rubrike od Znatko
Zna li tko da li dugotrajna anksioznost može izazvati živčani slom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Anksioznost ima negativan uticaj i na tijelo i na naše misli. Detektira se kao emocija i psihičko stanje kroz strah, osjećaj kao da ste na rubu, napeti, paničarite ili ste previše živčani te zabrinuti. Manifestira se i tjelesnim osjećanjima ili simptomima kao što su mišićna napetost, znojenje, drhtanje, ubrzano disanje, osjećaj „treme“, mučnine, dijareja, bolovi u glavi, leđima ili nepravilnim i ubrzanim radom srca i slično. No, ipak - ne dozvolite da vas fraza anksioznost obeshrabri! 

Kako zašto? Pa zato što osim toga što dugotrajna anksioznost ne može izazvati fizičke probleme, isto tako ne može izazvati živčani slom. Iako dugotrajna anksioznost može biti vrlo neugodna, ona nije povezana s ozbiljnim mentalnim poremećajima i zbog nje nećete poludjeti. :)

 

+4 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor
Anksioznost može uzrokovati puno nevolja, poremećaja u radu, tjelesne simptome i probleme s razmišljanjem. Da! Neupravljanje tjeskobom, stres i dugotrajna anksioznost može dovesti do živčanog sloma. Također, depresija kao još jedno vrlo često stanje  mentalnog zdravlja, s gotovo istim simptomima, ako se ne liječi, može izazvati živčani slom.

Živčani slom je općenito jednak kod svih ljudi, jer je uzrokovan stresom i nesposobnošću da se nose sa stresom. Različiti tipovi živčanih slomova se razlikuju po uzroku. Može ih uzrokovati depresija, anksiozni poremećaj, stres povezan s poslom i privatnim životom i sl. Mogu se razlikovati i po vrstama situacija koje uzrokuju stres koji se polagano nakuplja ili se događaju brzo nakon jednog velikog stresnog događaja.

Izvor: https://www.bridgestorecovery.com/nervous-breakdown/types-nervous-breakdowns/

Slična pitanja

2 odgovora 376 👀
6 odgovora 502 👀
2 odgovora 262 👀
3 odgovora 346 👀
6 odgovora 894 👀
2 odgovora 399 👀
2 odgovora 316 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...