Zoran Jurić u rubrici Kupovina od
promjena rubrike od Znatkica

Koliko moram napuniti košaricu neke prosječne domaće web trgovine kako bi dobio besplatnu dostavu? Nakon kojeg iznosa su besplatne dostave web trgovina u Hrvatskoj? Ima li neki prosjek? Kako se kreću ti donji limiti za besplatnu dostavu kod nas?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Skoro svaka trgovina nudi opciju besplatne dostave u njihove dućane. Dakle ukoliko trebate nešto iz određene trgovine, a to nije dostupno u dućanu to uvijek možete naručiti online. Ili jednostavno samo želite naručiti odmah online bez hodanja po trgovini to možete učiniti, a nakon toga svoju kutiju sa robom/hranom besplatno preuzeti u njihovoj poslovnici. 

Mnoge trgovine nude dostavu u najbližu poštu. Ona je ponekad nešto jeftinija od dostave na kućnu adresu, no ne radi se o nekakvoj prevelikoj razlici, nego o 5-10 kuna. U tome slučaju kada vam stigne poruka iz pošte vi morate otići tamo i preuzeti svoj paket, a za to svejedno platiti određeni iznos, ovisno o trgovini. 

Najčešća je dostava na kućnu adresu. U tom slučaju paket stiže vama kući, te vi ne morate nikuda ići. To je najskuplji način dostave, ali i najjednostavniji. Cijene dostave su različite, ovisno o trgovini, dostavljaču... Besplatnu dostavu na kućnu adresu trgovine u prosjeku nude tek kod narudžbi iznad 250-300kuna. One su besplatne i za manje iznose samo kada su određeni promo dani, kada osoba može upisati promo kod za besplatnu poštarinu. Stoga  je jako bitno paziti na stranicama koje su sve opcije dostave i koliko ona košta, te kada je besplatna. Također često se zna dogoditi da osoba plati dostavu jer joj nedostaje 20 kuna do besplatne dostave, u tom slučaju je svakako bolje ako je to moguće uzeti još jedan proizvod po toj cijeni nego plaćati dostavu. 

+6 glasa
Lovro Brčić od
Ovisi svakako od trgovine do trgovine, neke čak ni nemaju besplatnu dostavu, no mislim da je neki minimum 300 kuna, negdje čak i 500 kuna. Svaka ozbiljnija trgovina, npr. ako se prodaje informatička oprema, ima naglašeno do kojeg je iznosa besplatna dostava. Kažem, neke trgovine nemaju besplatne dostave jer se trgovcima jednostavno ne isplati davati besplatnu dostavu ako nema veliku maržu.
Naravno, besplatna dostava ne mora značiti samo dostava na kućnu adresu. Neke trgovine imaju besplatnu dostavu u fizičku trgovinu, što je isto dobro da samog kupca dovede u trgovinu, ali kupac je to odabrati samo ako je ta trgovina u njegovoj blizini.

Slična pitanja

1 odgovor 305 👀
4 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 3.5k 👀
4 odgovora 2.1k 👀
Ivan Ivić 28.03.2015. pitanje u rubrici Kupovina od Ivan Ivić
1 odgovor 394 👀
Lovro Gorup 22.09.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Lovro Gorup
4 odgovora 825 👀
2 odgovora 6.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...