454 pregleda
Marinko Zadro u rubrici Web Poslovanje od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Da li baš svaki web-shop mora imati besplatnu dostavu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Martina Erdeljac Vojak od Martina Erdeljac Vojak [Superaktivan] (1.8k bodova)
Besplatna dostava nije obavezna, ali po meni je preporučljivo ponuditi besplatnu dostavu za kupnju iznad određenog iznosa.
Zoran Marković od Zoran Marković [Superaktivan] (3.2k bodova)
Recimo Konzum web shop ti ima besplatnu dostavu nakon narudžbe veće od 500 kuna.
+6 glasa
Ivanhoe M. od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
Ne mora imati, ali mislim da je navika ljudi (ne samo kod nas, već i u svijetu) da dostavu ne moraju plaćati. Nekako su ih određeni ponuđači na tržištu "razmazili". Svima je mrsko plaćati "nešto dodatno" jer je prisiljen. Ljepše zvuči kada kažete "dostava je besplatna".

No, nije to uvijek moguće. Npr. ako uračunate dostavu - poskupljujete cijenu. Ako netko uzima 5 artikala iz Vaše ponude - plaća 5 puta dostavu (iako to ne zna), a da ne kažem da na internetu gdje su dostupni svi pravi ponuđači određene robe, svi kupci mogu lako usporediti cijene i taj netko tko je s dobrom namjerom uračunao cijenu dostavu u cijenu artikla - izvuče deblji kraj - jer je naizgled skuplji. Iako može s uračunatom dostavom biti i jeftiniji od nekoga drugog tko dostavu dodatnu naplaćuje (skuplje).
+4 glasa
Znatko od Znatko [Superaktivan] (2.5k bodova)
Web trgovine nisu obavezne nuditi besplatno slanje pošiljaka poštom.
+3 glasa
Zoran Marković od Zoran Marković [Superaktivan] (3.2k bodova)
Osobno da vodim neki web-shop u Hrvatskoj, stavio bih besplatnu dostavu nakon određenog iznosa, kako kaže i @tinatina, a taj iznos bi bio otprilike oko 500 kn. To je moja procjena, no mislim da bi varirao. Ako bi prodavao proizvode skuplje od 500 kuna, naravno da bi dostava bila besplatna.

To s besplatnom dostavom je psihološki faktor kod prodaje. Naravno da dostava nije niti će ikada biti besplatna već će biti uračunata u cijenu. Ako ne u cijenu prodizvoda, onda u cijenu promocije jer na kraju krajeva - sve je to (internet) marketing.

Slična pitanja

1 odgovor 336 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...