Ivana Basar u rubrici Kupovina od
promjena rubrike od Znatko
Je li sigurno ostavljati informacije o kreditnim karticama na Amazon.com i je li dostava proizvoda garantirana (odnosno povrat novca u slučaju da paket koji sam naručila ne dođe)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Robert Mali od
Nešto sam malo kupovao putem Amazona, a nešto više preko eBaya i AliExpressa. Dva su pitanja, pa ću odgovoriti redom.

1. Po mom osobnom iskustvu apsolutno je pouzdano ostaviti broj kreditne kartice na Amazonu jer štiti Vas i kartičarska kuća (Mastercard, Visa, ...) koja Vam je izdala karticu, a štiti se i sam Amazon. Da ne ulazim u tehnološke zaštite koje su kod Amazona na najvišoj razini, ako lopov i potroši Vaše novce na Amazonu, ako pravovremeno javite kartičarskoj kući - sav novac će Vam biti vraćen na karticu. No, ako i dalje niste sigurni možete koristiti kao firewall zaštitu kartice plaćanje Google Payom ili možda Revolut, Keksica, itd.

2. Dostava paketa se određuje vremenski i do tada traje garancija. Može se vrijeme dostave i produžiti, ali ono što je sigurno tj. provjereno a to je da u slučaju da paket nikad ne stigne na odredište do kupca, Amazon će refundirati sav novac.

Za kraj, dodao bih da je Amazon svjetski brend, prepoznatljiv (skoro) po cijeloj Zemlji i da oni će sve učiniti kako bi pomogli svakom normalnom kupcu, kako bi ga zadržali i kako bi taj kupac i dalje kupovao kod njih. Mislim da iskustva koja moža imate u hrvatskoj s nekim dućanima su "nebo i zemlja" s iskustvima koja doživiti u svjetskim trgovinama kao što je Amazon.

Slična pitanja

1 odgovor 538 👀
1 odgovor 1.6k 👀
4 odgovora 464 👀
Marko Radić 06.12.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Marko Radić
1 odgovor 305 👀
2 odgovora 322 👀
1 odgovor 390 👀
2 odgovora 600 👀
3 odgovora 347 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...