Mihaela Blažeka u rubrici Mobitel od
promjena rubrike od Znatko
Već duže vrijeme gledam razne pametne satove čija cijena nije baš mizerna. Koje su prednosti pametnih satova i koje preporučujete? Isplati li se, pored mobitela, nabavljati i pametni sat?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+16 glasa
Lucija Vlaović od
Danas se pametni satovi mogu nabaviti i pocijeni od 150 do 200 kn. Ti najjeftiniji modeli mjere potrošnju kalorija, otkucaje srca, krvni tlak i zasićenost kisikom, broj koraka i udaljenost koju netko prođe (jedan od takvih modela https://www.elipso.hr/mobile/smartwatch-uredaji/NEON-NEB8BL/).

Naravno, postoje i puno skuplji modeli čija cijena ide i preko 5000 kn. Takvi satovi imaju i puno više opcija: alarm, mjerač vremena, štoperica, vrijeme izlaska/zalaska sunca, omogućen GPS, barometarski visinomjer, elektronički kompas, brzinomjer, termometar, monitor za mjerenje pulsa, odgovaranje porukom i odbijanje telefonskih poziva porukom, povezivanje na Bluetooth i wifi, kalendar, prognozu te brojne druge aplikacije (primjer takvog modela: https://www.elipso.hr/mobile/smartwatch-uredaji/GARMIN-Fenix-6-PRO-Black/).

Možda se pored mobitela isplati nabaviti neku jeftiniju verziju sata koja mjeri ono osnovno: puls, prođene kilometre... Znaju biti korisni i praktični, ako se netko bavi sportom. Skuplje verzije sata isplati se uzeti ako želite uložiti u dobar i kvalitetan sat. Definitivno je bolje uložiti u pametni sat nego u onaj klasičan.
+11 glasa
Mihael Fernežir od

Nabava pametnog sata podosta ovisi o vašim osobnim željama, mogućnostima i potrebama. Cijena ovih uređaja već je neko vrijeme dosta visoka jer su to ipak uređaji koje ne viđate kod svakog i ipak su na neki način to "premium" uređaji. No, dakako kao i kod drugih stvari, i ovdje se može naći primjeraka po vrlo niskim cijenama. Naravno, smanjenjem cijene opada i broj mogućnosti tog uređaja kao i kvaliteta.

Prednosti ima nekoliko. Prva je svakako jednostavnost. 99% pametnih satova danas ima mogućnost da nakon spajanja s mobitelom prikaže na svom zaslonu sve obavijesti i poruke koje stižu na vaš uređaj, pa time omogućuju jednostavniji pregled istih. Dakle, ako imate pametni sat ne morate ni vaditi mobitel iz džepa kako bi pogledali ili čak odgovorili na poruku. Nadalje, prednost takvog uređaja su i sve njegove silne funkcije kao što su mjerenje koraka, mjerenje broja otkucaja srca itd. Dakle, ako ste osoba koja se puno kreće onda će vam ovo biti od itekako velike koristi.

Što se preporuke tiče, ja bih uvijek preporučio pametni sat koji je iste marke kao i vaš mobitel jer tako ste sigurni da će sve savršeno dobro raditi, a nerijetko ćete čak imati i veći broj mogućih funkcija sata. Pametni se sat isplati kupovati ako ste fizički vrlo aktivni te vam isti može služiti za praćenje nekakvih rezultata i postignuća. No, također ako vam se više sviđa mogućnost stalne promjene izgleda zaslona sata, onda bi također bilo isplativo kupiti takav uređaj. 

Marko Radić 28.01.2021. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Marko Radić
29.08.2021. promjena rubrike od Znatko
Koje napredne funkcije imaju najmoderniji pametni satovi za trčanje?
+9 glasa
Monika Kiris od

Prednosti pametnih satova su mnogobrojne te smatram da se isplati nabavljati ih. Zadnjih par godina su pametni satovi postali popularni modni dodatak te su mnogi zamijenili svoje analogne satove pametnim satovima koji imaju velik broj zanimljivih značajki. 

Najveći plus je to što možete biti u doticaju s digitalnim svijetom dok su vam ruke slobodne, a korisne su i brojne sportske i zdravstvene funkcije koje pametni satovi imaju (praćenje koraka, otkucaja srca itd.). Samim time i pomažu našem zdravlju.

Huawei  WATCH GT 4 sa zelenim remenom
Huawei WATCH GT 4 sa zelenim remenom

Jedan od vodećih u ovom području je Huawei, sa svojom novom serijom WATCH GT 4. Ovi satovi dolaze u različitim opcijama i mogu se stilizirati na mnogo načina. Primjerice, možete uzeti model s klasičnim dizajnom kožnog remena ili možete uzeti upadljiviji remen (poput Milanese remena) koji može preuzeti ulogu nakita. Možete i uzeti remen s daškom boje ili u klasičnoj crnoj boji.

Huawei  WATCH GT 4 s metalnim remenom
Huawei  WATCH GT 4 s metalnim remenom

Sve u svemu, ovi satovi spoj su kvalitetni, te predstavljaju spoj estetike i inovativnih značajki.

Slična pitanja

1 odgovor 174 👀
2 odgovora 558 👀
1 odgovor 2.3k 👀
1 odgovor 669 👀
2 odgovora 838 👀
1 odgovor 608 👀
1 odgovor 313 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...