Antoneta Hrgović u rubrici Turizam i putovanja od
Što znače "turističke potrebe i motivacije" kao termin u turizmu, koje su?  Koje su potrebe jednoga turista?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Michelle Koprivnjak od
odabran od Antoneta Hrgović
 
Najbolji odgovor

Moslovljev model potreba na najjednostavniji način objašnjava nam koje to potrebe ima jedan turist te na koji način ih možemo podmiriti. To su: 

  1. Fiziološke potrebe - to je  odmor od premorenosti, opravak od bolesti, poboljšanje zdravlja, a načini podmirenja su boravak u prirodnom ambijentu, uz zadovoljavajuć stupanj podmirenja ostalih potreba. 
  2. Potrebe za sigurnošću - to su bijeg od stvarnosti, oslobođenje od straha, strepnje i napetosti zbog loših ekoloških, političkih, urbanih i socijalnih uvjeta, a rješavaju se sadržajnim boravkom u drugom podneblju.
  3. Potrebe ličnosti - to su nezavisnost, sloboda, pažnja, samopoštovanje, dostojanstvo, a način podmirenja je boravak s bogatim doživljajem i zadovoljstvom koji je ispunio ili premašio očekivanja.
  4. Spoznajne potrebe - to je želja za učenjem i širenjem spoznaja, a način podmirenja je boravak koji omogučuje upoznavanje neke lokalne zajednice i kontakt s domaćinima. 
  5. Društvene potrebe - to je obnavljanje i jačanje obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa, a način podmirenja je sadržajan boravak u prirodi ili gradu s programom koji uključuje uživanje s bliskom osobom. 
+3 glasa
Martina Lucić Čanak od

Današnji turisti su sve više informirani i imaju potrebu tijekom putovanja njegovati onaj stil života (lifestlye) kakav imaju u svakodnevnom životu.
Uz to turistima su danas sigurnost, čistoća i kvaliteta na samom vrhu potreba. Veliki broj turista žele imati kvalitetnu, direktnu i otvorenu komunikaciju s pružateljem usluga od kojeg očekuju fleksibilnost kod rezervacije. To je osnova na kojoj se temelji bilo koji kvalitetan turistički proizvod. Motivacija,tj. razlozi zašto netko putuje danas su sve raznovrsniji. No jedno je sigurno. Sve je poželjnije nadmašiti očekivanja gostiju. Bez obzira je li glavni motiv putovanja wellness, rekreacija, kultura, potrebno je da:

  • Cijeli doživljaj bude personaliziran u što većoj mjeri.
  • Komunikacija s gostom bude konstantna.
  • Gost dobiva relevantne informacije u pravo vrijeme (tzv. "push notifications")
  • Usluge koje gost koristi se mogu lako rezervirati i da su besprijekorne.
  • Razumijemo vrijednosti gostiju kako bi ih mogli ispuniti.

Slična pitanja

1 odgovor 365 👀
2 odgovora 399 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor 240 👀
2 odgovora 311 👀
4 odgovora 798 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...