Kako definirati cijenu svoje usluge?

80 pregleda
Mia M. 15.11.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Mia M. [Ekstraktivan] (6,306 bodova)
Kako definirati minimalnu cijenu svoje usluge? Poduzetnica ste i želite svoje usluge nuditi "po satu". Kako pristupiti izračunu svoje najniže satnice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Višnja Željeznjak 22.11.2020. odgovor od Višnja Željeznjak [Superaktivan] (1,409 bodova)
03.12.2020. odabran od Mia M.
 
Najbolji odgovor

Cijenu po satu trebate odrediti tako da barem pokriva sve one troškove koje imate, ali i preko toga što si želite priuštiti, i voljni ste raditi da biste to imali. Zato je važno prvo napraviti popis svih životnih troškova i napraviti procjenu budžeta koji će te troškove pokriti. 

Baš je neki dan izašao izvrstan članak na temu postavljanja cijene po satu, koju je napisala virtualna asistentica Sanja Veletanlić na svom blogu ljudomat.hr, gdje ćete vidjeti koje si sve životne i poslovne troškove (ne) možete priuštiti ako naplaćujete svoje usluge u rangu od $5 do $50 po satu. 

U članku ćete naći priručnu tablicu cijena i troškova koja će Vam pomoći dati odgovor na Vaše pitanje.

Višnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - baze poslovnih edukacija
www.eduza.hr

+3 glasa
Lara Tić 15.11.2020. odgovor od Lara Tić [Superaktivan] (3,280 bodova)
Uvijek je preporučljivo raspitati se i saznati koje su cijene na tržištu takvog tipa usluga, ili na tržištu usluga koje su barem slične vašima. U našem društvu su uvijek traženiji poslovi koji nude bolju plaću, u odnosu na opis posla. Naravno, vi sami procijenite jeste li u mogućnosti pružiti satnicu kakva je na tržištu, međutim za početak bi možda bilo najbolje naći zlatnu sredinu između najniže i najviše ponuđene plaće na tržištu, i u vašoj blizini.
+3 glasa
Ivana Horžić 15.11.2020. odgovor od Ivana Horžić [Megaktivan] (11,851 bodova)

Odrediti cijenu svoje usluge je jako teško jer svatko se potrudi maksimalno dok nešto čini. No ovo su neki od dobrih koraka koji svakome mogu olakšati kako odrediti cijenu svoje usluge: 

  1. Bitno je raspitati se koje su cijene istih tih usluga. Dakle koliko druge osobe naplaćuju te iste usluge te odrediti donekle sličnu cijenu. 
  2. Raspitati se koliko je velika potražnja za određenom uslugom. Ukoliko ona nije tražena i potrebna i ako cijena bude prevelika nitko neće željeti zaposliti vas. 
  3. Procijeniti moguće rizike koji se mogu dogoditi pri vršenju usluge. Ukoliko su rizici veći i cijena sluge je skuplja. 
  4. Također je bitno i vidjeti dali je ponuda te usluge velika. Jer ukoliko puno osoba nudi određenu uslugu, potražnja pada. 
  5. I kao najvažnije bitno je da vi sami procijenite dali je vama određena cijena usluge uredu i da to vama odgovara!

Slična pitanja

3 odgovora 3,280 pregleda
1 odgovor 430 pregleda
1 odgovor 108 pregleda
3 odgovora 336 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...