Mia Marijanović u rubrici Poslovanje od Mia Marijanović
Kako definirati minimalnu cijenu svoje usluge? Poduzetnica ste i želite svoje usluge nuditi "po satu". Kako pristupiti izračunu svoje najniže satnice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Višnja Željeznjak od Višnja Željeznjak
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Cijenu po satu trebate odrediti tako da barem pokriva sve one troškove koje imate, ali i preko toga što si želite priuštiti, i voljni ste raditi da biste to imali. Zato je važno prvo napraviti popis svih životnih troškova i napraviti procjenu budžeta koji će te troškove pokriti. 

Baš je neki dan izašao izvrstan članak na temu postavljanja cijene po satu, koju je napisala virtualna asistentica Sanja Veletanlić na svom blogu ljudomat.hr, gdje ćete vidjeti koje si sve životne i poslovne troškove (ne) možete priuštiti ako naplaćujete svoje usluge u rangu od $5 do $50 po satu. 

U članku ćete naći priručnu tablicu cijena i troškova koja će Vam pomoći dati odgovor na Vaše pitanje.

Višnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - baze poslovnih edukacija
www.eduza.hr

+6 glasa
Lara Tić od Lara Tić
Uvijek je preporučljivo raspitati se i saznati koje su cijene na tržištu takvog tipa usluga, ili na tržištu usluga koje su barem slične vašima. U našem društvu su uvijek traženiji poslovi koji nude bolju plaću, u odnosu na opis posla. Naravno, vi sami procijenite jeste li u mogućnosti pružiti satnicu kakva je na tržištu, međutim za početak bi možda bilo najbolje naći zlatnu sredinu između najniže i najviše ponuđene plaće na tržištu, i u vašoj blizini.
+6 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Odrediti cijenu svoje usluge je jako teško jer svatko se potrudi maksimalno dok nešto čini. No ovo su neki od dobrih koraka koji svakome mogu olakšati kako odrediti cijenu svoje usluge: 

  1. Bitno je raspitati se koje su cijene istih tih usluga. Dakle koliko druge osobe naplaćuju te iste usluge te odrediti donekle sličnu cijenu. 
  2. Raspitati se koliko je velika potražnja za određenom uslugom. Ukoliko ona nije tražena i potrebna i ako cijena bude prevelika nitko neće željeti zaposliti vas. 
  3. Procijeniti moguće rizike koji se mogu dogoditi pri vršenju usluge. Ukoliko su rizici veći i cijena sluge je skuplja. 
  4. Također je bitno i vidjeti dali je ponuda te usluge velika. Jer ukoliko puno osoba nudi određenu uslugu, potražnja pada. 
  5. I kao najvažnije bitno je da vi sami procijenite dali je vama određena cijena usluge uredu i da to vama odgovara!

Slična pitanja

1 odgovor 274 👀
1 odgovor 768 👀
Nino Marić 27.09.2022. pitanje u rubrici Poslovanje od Nino Marić
1 odgovor 252 👀
1 odgovor 1.8k 👀
Zoran Jurić 24.11.2020. pitanje u rubrici Posao od Zoran Jurić
4 odgovora 6.3k 👀
2 odgovora 216 👀
1 odgovor 518 👀
Zoran Jurić 25.09.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Zoran Jurić
3 odgovora 547 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...