Lovro Gorup u rubrici Osobni razvoj od
Svekrve obično žele da snahe rade sve što si one zamisle. Kako se suprotstaviti takvom ponašanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Mihaela Blažeka od
Prvo je primarno da se snaha obrati svome mužu. On bi trebao biti važna karika u rješavanju tog problema, s obzirom na to da se radi o konfliktu njegove majke sa njegovom ženom. U braku je najvažnija upravo komunikacija i, ako je ona dobra, snaha bi se trebala moći bez problema obratiti svome mužu. Sljedeći korak je izravno obraćanje svekrvi koje može i ne mora biti u prisustvu muža snahe, tj. sina svekrve. Potrebno je, uz nužno poštovanje, pokušati na što mirniji način objasniti svekrvi u čemu je problem i potrebno je da snaha iznese kako se ona osjeća po pitanju svega toga i što joj stvara neugodnosti. Važno je da taj razgovor teži tome da se na kraju sve mirno riješi, a ne da dođe do svađe i još većeg konflikta. Zato je važno da snaha ne upotrebljava izraze kojima optužuje svekrvu i čini od nje neprijatelja. Ako je svekrva razumna osoba i ako snaha priđe na pravi način, situacija bi se mogla vrlo jednostavno riješiti. No, svi smo individue i prisutne su tu i razne okolnosti, pa preostaje samo nadati se da će se sve riješiti kako treba.
+5 glasa
Lucija Vlaović od
Kao i u svakom odnosu pa tako i u odnosu svekrva-snaha bitna je komunikacija i međusobno poštovanje. Posebno ako su često u kontaktu jer žive blizu ili u istom kućanstvu.

Svađa nikako nije riješenje, takvi sukobi samo dodatno pogoršaju situaciju.

Bitno je mogući konflikt riješiti u samom startu. Takvi problemi (svekrva voli biti glavna, a realno nije na njoj da se petlja) znaju trajati godinama. Dobro je u startu postaviti granice. Roditelji su vezani za svoju djecu, a svekrva je ustvari nečija majka i za nju je potrebno imati razumijevanja tako da napad u ovom slučaju nije najbolja obrana. Najbolja opcija su granice- postoje stvari koje se tiču samo supruga i supruge u koje se ne treba miješati, a i svekrva je nekoć bila snaha i vjerojatno je doživjela iste probleme. Razgovorom se svaki problem može riješiti pa tako i problem 'zabadanja nosa tamo gdje mu nije mjesto'.
+5 glasa
Sandra Vukov od
Ignoriranjem, takve negativne odnose je najbolje ignorirati jer kad se suprotstavite dovodite u neugodan odnos sve oko sebe i još je gore... probala sam, poludila sam i znam da se neke osobe ne mjenjaju. Kada ignoriram i ne uzrujavam se više se ona zanima i ispituje za mene ali ne radi probleme.

Snahama i svekrvama bi trebalo biti u interesu da im kceri i sinovi budu sretni a ne da rade probleme i budu ljubomorne.

 

Nažalost nemaju svi iste prioritete.

Slična pitanja

3 odgovora 734 👀
2 odgovora 465 👀
3 odgovora 360 👀
3 odgovora 450 👀
3 odgovora 8.4k 👀
2 odgovora 477 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...