1.7k pregleda
Michelle Koprivnjak u rubrici Obrazovanje od Michelle Koprivnjak

Kako izgleda studij ekonomije (Ekonomski fakultet)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Studirao sam na Ekonomskom fakultetu u Dubrovniku jednu godinu, te sam se prebacio na Libertas Međunarodno Sveučilište.

Prvo, na bilo kojem fakultetu jednostavno treba zasući rukave i učiti, a najbolji je primjer Ekonomski fakultet. Što se mene tiče, tu najbolje stoji ona uzrečica; ''Tko voli, neka izvoli.''

Za mene je iskreno taj fakultet bio težak, plus profesor iz Ekonomije nije baš bio ''milosrdan''. Od nas 120 studenata, prvi kolokvij iz Uvoda u Ekonomiju je prošlo 5 studenata ako se ne varam, to mnogo govori o samom profesoru. No onaj koji je uistinu zainteresiran studirati Ekonomiju i koji vole brojeve i racunanje te može zavoljeti taj fakultet. Na tom fakultetu imao sam razno-razne kolegije kao: Uvod u Ekonomiju, Engleski Jezik, Tjelesni (za ne povjerovati), Talijanski jezik ili Njemacki jezik, Matematiku, Statistiku (koja je meni bila bože sačuvaj), Poslovne Financije, Gospodarstvo...

No ja te ''sreće'' nisam jednostavno bio da zavolim taj fakultet, no sreća u nesreći je da mi sad vrlo dobro ide na trenutnom fakultetu gdje sam 3. godina.

0 glasa
Lara Tić od Lara Tić
Studiram ekonomiju već četvrtu godinu na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. S obzirom da je to javni fakultet, očekivanja su malo niža međutim nije toliko laka kao što su to meni npr. predstavljali. Ako nemate nimalo zanimanja za ovaj studij, te ako sve to smatrate dosadnim i samo kao zadnju opciju kako bi "upisali nešto", neće vam biti nimalo lako.

Fakultet kao primarni cilj ima naučiti vas razmišljati u tom smjeru. Mi na faksu imamo jako puno predmeta, i meni osobno jako zanimljivih.

Nekakva slobodna procjena bi bila da se ekonomija dijeli na financije (statistika, računovodstvo, poslovne financije, bankarstvo, monetarna ekonomija...), na poduzetništvo (poduzetništvo, menađment, marketing...) i na ekonomiju koja se bavi odnosom s ljudima (ovdje se preklapaju predmeti; menađment, ljudski resursi, etika u ekonomiji...). Dakle, nudi više smjerova u kojima možete ići. Također, postoji i poslovna informatika koja će biti sve korisnija s godinama, te je to još jedan smjer kojim možete ići.

Učimo o ekonomici ulaganja, tome kako funkcionira društvo, psihologija ljudi te kako se prema njima odnositi, funkcija novca i njegova uloga, inflacija/deflacija, kako razaznati visoke standarde života od nižih, kako funkcionira poslovanje, politike drugih država i njihova fiskalna i monetarna politika...

Meni osobno je ekonomija uvijek bila jako zanimljiva, htjela sam znati kako to sve funkcionira a najviše sam htjela saznati kako točno banke rade i čime se sve bave (jedan od težih predmeta na faksu).

Sve ovisi o preferenci, ali ja ga preporučam zato što uvelike uključuje i samostalno istraživanje te se uvijek može naučiti još više od onoga što nam govore na faksu, zato što je to vrlo opširno područje.

Slična pitanja

2 odgovora
5 odgovora
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...