1.8k pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Zdravlje i medicina od Nikolina Šrajbek
Jesu li šumeće tablete dobre, zdrave i učinkovite?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Šumeće tablete s vitamicom C, magnezijom i ostalima su sve popularnije jer svi govore kako su zaista djelotvorne. Može ih se kupiti u bilo kojoj ljekarni, svakoj trgovini... 

Kao jedan od glavnih razloga zašto su dobre je činjenica da su svi sastojci u prahu što je dobro jer kada se ono popije svaki sastojak se razgrađuje u želudcu i svaki vitamin i sastojak djeluje. Dok se vitamini u kapsulama puno manje razgrade i djelotvornost nije jednaka. Također mjehurići koji nastaju prilikom rastapanja tablete je ugljikov dioksid koji je dobar za daljnju razgradnju hranjivih tvari. Također sastojci u šumećim tabletama su bolje raspoređeni, a samim time je i šumeća tableta zdravija i bolja od kapsula ili običnih vitaminskih tableta. Okus je skoro svake šumeće tablete voćni i većini ljudi ukusan za piće. 

Jedna od najvećih mana šumećih tableta je ta da oštećuje zube, a to se događa jer  su one gazirane zbog ugljikovog dioksida i mjehurića... Također u mnogim trgovinama one nisu kvalitetno napravljene, te treba paziti gdje se kupuju i čitati sastojke, dakle što se sve nalazi u njima. 

+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Jedini razlog zbog kojeg bi trebali uzimati šumeće tablete ili dodatne vitamine na bilo koji način (vitamin izvan prirodnog stanja) je ako vam je dijagnosticiran stvarni deficit. Prvo, postoji šansa za predoziranje multivitaminom a to nikako nije moguće učiniti s hranom ali ako uzmete ispravu dozu ima vrlo malo koristi.

Studije pokazuju da ne spriječavaju rak, mogu čak povećati rizik od oboljenja od raka. Oni ne mogu liječiti prehladu ili bilo koju drugu bolest. Ako imate rak, oni mogu pogoršati ishode štiteći stanice raka od oksidacije. Bolje je jesti povrće, ne postoji razlog za redovno uzimanje šumećih tableta i moj savjet je da se na to ne treba trošiti novac.
0 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković
uređen od Ivana Steković

Šumeće tablete su must have. Multivitamini pomažu popuniti dnevne praznine u ishrani. Unos vitamina i minerala je važan a unosom hrane ih ne dobijemo dovoljno. Ne moguće je zadovoljiti naše tijelo samo prehranom. Šumeće tablete se ravnomjerno otapaju što znači da ne štete i ne izazivaju našem želucu,jednjaku. Osim što pružaju nutritivne prednosti šumeće tablete su namijenjene povećanju unosa tekučine. Dobre su i kod dehidracije. Često dolaze s dodatkom okusa i zaslađivača, znači finog su okusa. Zdrave su ali naravno ne u pretjeranoj količini.

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
Lara Tić 11.11.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Lara Tić
3 odgovora
Lovro Gorup 10.10.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Lovro Gorup
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...