Nikolina Šrajbek u rubrici Zdravlje i medicina od
Jesu li šumeće tablete dobre, zdrave i učinkovite?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Ivana Horžić od
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Šumeće tablete s vitamicom C, magnezijom i ostalima su sve popularnije jer svi govore kako su zaista djelotvorne. Može ih se kupiti u bilo kojoj ljekarni, svakoj trgovini... 

Kao jedan od glavnih razloga zašto su dobre je činjenica da su svi sastojci u prahu što je dobro jer kada se ono popije svaki sastojak se razgrađuje u želudcu i svaki vitamin i sastojak djeluje. Dok se vitamini u kapsulama puno manje razgrade i djelotvornost nije jednaka. Također mjehurići koji nastaju prilikom rastapanja tablete je ugljikov dioksid koji je dobar za daljnju razgradnju hranjivih tvari. Također sastojci u šumećim tabletama su bolje raspoređeni, a samim time je i šumeća tableta zdravija i bolja od kapsula ili običnih vitaminskih tableta. Okus je skoro svake šumeće tablete voćni i većini ljudi ukusan za piće. 

Jedna od najvećih mana šumećih tableta je ta da oštećuje zube, a to se događa jer  su one gazirane zbog ugljikovog dioksida i mjehurića... Također u mnogim trgovinama one nisu kvalitetno napravljene, te treba paziti gdje se kupuju i čitati sastojke, dakle što se sve nalazi u njima. 

+7 glasa
Sandra Vukov od
Jedini razlog zbog kojeg bi trebali uzimati šumeće tablete ili dodatne vitamine na bilo koji način (vitamin izvan prirodnog stanja) je ako vam je dijagnosticiran stvarni deficit. Prvo, postoji šansa za predoziranje multivitaminom a to nikako nije moguće učiniti s hranom ali ako uzmete ispravu dozu ima vrlo malo koristi.

Studije pokazuju da ne spriječavaju rak, mogu čak povećati rizik od oboljenja od raka. Oni ne mogu liječiti prehladu ili bilo koju drugu bolest. Ako imate rak, oni mogu pogoršati ishode štiteći stanice raka od oksidacije. Bolje je jesti povrće, ne postoji razlog za redovno uzimanje šumećih tableta i moj savjet je da se na to ne treba trošiti novac.
+2 glasa
Arnela Abadžija od
Kada uzimamo određene vitamine preko namirnica uzimamo ih u dovoljnoj količini i ne narušavamo neki prirodni balans međutim uzimanjem šumećih tableta narušavamo prirodni balans vitamina u tijelu i nekada može tijelo da da dođe u stanje da više te vitamine ne upija što je štetnije nego da se uopšte ta vitamin ne unosi šumeće tablete nisu izbalansirana doza vitamina koju treba uzimati i to je sintetički produkt koji može naštetiti ali zbog toga što se više upotrebljavaju rafinisani proizvodi koji u sebi nemaju vitamine ni nikakvog kvalitetu danas se sve češće upotrebljavaju te šumeće tablete da bi se nadomestila dovoljna doza vitamina
–1 glas
Ivana Steković od
uređen od Ivana Steković

Šumeće tablete su must have. Multivitamini pomažu popuniti dnevne praznine u ishrani. Unos vitamina i minerala je važan a unosom hrane ih ne dobijemo dovoljno. Ne moguće je zadovoljiti naše tijelo samo prehranom. Šumeće tablete se ravnomjerno otapaju što znači da ne štete i ne izazivaju našem želucu,jednjaku. Osim što pružaju nutritivne prednosti šumeće tablete su namijenjene povećanju unosa tekučine. Dobre su i kod dehidracije. Često dolaze s dodatkom okusa i zaslađivača, znači finog su okusa. Zdrave su ali naravno ne u pretjeranoj količini.

Slična pitanja

2 odgovora 193 👀
3 odgovora 465 👀
Lara Tić 11.11.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Lara Tić
3 odgovora 1.2k 👀
Lovro Gorup 10.10.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Lovro Gorup
2 odgovora 317 👀
2 odgovora 214 👀
1 odgovor 161 👀
1 odgovor 280 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...