351 pregleda
Marina Božan u rubrici Zdravlje i medicina od Marina Božan
Kad ste bolesni (prehlada, gripa, ...) znate li zašto je prije odlaska na spavanja dobro popiti vode nakon puno toplog čaja??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer
odabran od Marina Božan
 
Najbolji odgovor

Dobar san bitan je jer nam omogućuje potrebnu energiju, a i čini nas bolje raspoloženima i zdravijima. No na kvalitetan san utječe i ono što radimo tijekom dana.

Sa čajevima prije spavanja čovjek mora biti vrlo pažljiv, odnosno pažljivije birati čaj. Neke vrste poput kamilice ili metvice djeluju umirujuće, ali druge mogu biti jako stimulativne. Zato je primjerice pametno izbjeći zeleni, crni ili bijeli čaj. 

Pametno je popiti čašu vode nakon puno čaja iz razloga što neki čajevi djeluju kao diuretik te će dodatno dehidrirati Vaše tijelo koje je već iscrpljena.

Osim toga pojačava kiselost u usnoj šupljini što može uzrokovati eroziju zubne cakline i Vaši zubi mogu lakše i brže poprimiti nepoželjnu žućkastu nijansu.

Ivana Steković od Ivana Steković
Slažem se :)
Darko Međimurec od Darko Međimurec
Diuretik je čaj... to je to! :)
+13 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković
Pijenje toplog čaja kada smo bolesni hidratizira,zagrijava i umiruje. Pomaže za dobar regenerativni odmor i poboljšava kvalitetu sna. I nakon toga dobro je popiti par čaša vode da ne dehidriramo. Najbolje je popiti i toplu vodu s limunom prije spavanja (za one koji ne vole piti običnu vodu). Isto sprječava da ne dehidriramo. I pomaže kod tjelesne temperature,što je još jedan plus. I najbolje je popiti i čaj i toplu vodu s limunom ali bez šečera.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
4 odgovora
3 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
Maja Kos 09.12.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...