1.3k pregleda
Ana Pilato u rubrici Kozmetika i estetika od Ana Pilato (7.9k bodova)

Koliko traje pojedinačno profesionalno šminkanje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (18.0k bodova)

Odgovor na ovo pitanje je dosta individualan jer ne postoji univerzalno vrijeme koje je potrebno za šminkanje. Sve ovisi o vašim željama, idejama, ali i brzini i mogućnost vizažista. No moglo bi se reći da se radi o nekom periodu oko 60 minuta. Ponekad je to malo manje ukoliko se ne radi o pretjerano zahtjevnom i komplicirano makeupu, no ponekad će vizažistici trebat i više ukoliko je željeni makeup look nešto zahtjevniji i neuobičajeniji. 

Svakako svaki pravi profesionalni vizažist će vam najprije nahraniti lice kremom, dakle pripremiti ga za šminkanje. Također je poželjno da ne dođete našminkani jer ukoliko dođe vrijeme oduzima i skidanje šminke na vašem licu. Također je moguće da dođe do prepravaka tijekom šminkanja jer se vama nešto ne sviđa, boja sjenila ili slično. Svakako je najbolje pitati vizažista kod kojeg ćete ići koliko mu/joj otprilike treba da napravi taj makeup look te ćete biti otprilike sigurni. 

+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat (34.3k bodova)

Prosječno trajanje jednog profesionalnog šminkanja je oko 60 minuta. Međutim ovo vrijeme može biti kraće ili duže, ovisno o tipu šminke kojeg želite. Večernja šminka može potrajati duže, a dnevna kraće. Šminka za mladenke ili komplicirani make up look-ovi mogu potrajati duže. Također, imajte na umu da će se dio vremena potrošiti na skidanje šminke ako ste na tretman došli našminkani. Zatim, dio vremena će se vjerojatno utrošiti na njegu lica preparativnom kozmetikom kao priprema za šminkanje. Tu je i dogovor s vizažistom o izgledu kojeg bise željeli postići. Ako niste sigurni kakav look želite, vizažist vam može savjetovati što bi vam pristajalo. Ako niste zadovoljni s nekim dijelom šminke, možete zamoliti vizažista da vam to popravi pa imajte na umu da bi i to moglo oduzeti dio vremena. 

+5 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić (9.0k bodova)
Pojedinačno procesionalno šminkanje traje u prosjeku sat vremena. Naravno, vrijeme šminkanja ovisi o zahtjevima mušterije.
Vizažist prvo nanosi na lice primer kako bi napravio bazu za šminku i onda počinje s nanošenjem ostalog. Također mnogi će vam usne namazati balzamom koji ih njeguje, najčešče melem, zbog boljeg primanja ruža. Na lice se nanosi puder te se crtaju konture. Nakon toga prebacuje se na oči. Stavlja sjenilo, tuš, maskaru... Zadnji detalj je olovka za usta i ruž, koji je preporučljivo kupiti da bismo ga mogli po potrebi popraviti.
Ako sve prođe po planu i vizažist vješto radi svoj posao, šminkanje bi trebalo potrajati oko 60 minuta i koštati oko 150 kuna.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
5 odgovora
Iva Bašić 29.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Iva Bašić (492 bodova)
7 odgovora
1 odgovor
Ana Pilato 20.01.2021. pitanje u rubrici Posao od Ana Pilato (7.9k bodova)
1 odgovor
Ana Pilato 20.01.2021. pitanje u rubrici Posao od Ana Pilato (7.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.9k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...