146 pregleda
Marko Radić u rubrici Sport i rekreacija od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)

OVako... kupujem sat za trčanje. Zanima me koji biste digitalni pametni sat preporučili da je precizan i da ima dovoljno točnih senzora za metriku trčanja? Naravno, podrazumijeva se da bi trebao bi imati i dobru online podršku i povezivanje s mobitelom. Cijena je isto faktor.

Ako imate više njih za preporučiti, može i top lista.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Bojan Mušćet od Bojan Mušćet [Aktivan] (451 bodova)

Kupnja sata za trčanje ovisi o nekoliko faktora. Najprije treba znati da su svi satovi namijenjeni trčanju opremljeni odgovarajućom metrikom, kao i GPS-om, što znači da zadovoljavaju osnovne uvjete - mjere vrijeme, razdaljinu i pace, a to je upravo što ogromnoj većini trkača treba i što zaista koriste. Sve dodatno podrazumijeva i aktivniji pristup treninzima (dionice, intervali...) i samim utrkama. Dakle, cijena jest bitan faktor, no sve ovisi o različitim preferencijama.

Moj prvi odabir branda je Garmin, ne samo zbog kvalitete i raznovrsnosti modela, nego i zato što ima sjajnu prateću aplikaciju Garmin Connect i dućan s aplikacijama gdje se mogu nabaviti drugčiji skinovi za sat te napredne aplikacije kao što su Deezer i Spotify, ali i mnoštvo aplikacija za trening. Oni bolji modeli imaju i podršku za Garmin Pay i na taj način sat služi kao beskontaktni novčanik.

Moj trenutačni Top 5 je:

1. Garmin Fenix 6 pro

Koristim prijašnju varijantu tog modela, a ovaj zaista ima fantastičan upgrade s neizrecivo mnogo trkačkih opcija, intuitivnim widgetima i iznimno preciznom GPS povezivošću.

2. Garmin Forerunner 945

Dok je Garmin Fenix 6 sat koji se može koristiti za razne sportove, Forerunner 945 je top-model baš za trkače. To je perfektan pratitelj svakog trkača koji uključuje i mape u koloru.

3. Garmin Instinct Solar

Garmin je napravio nešto skromniju i jeftiniju verziju sportskih satova za trkače - Instinct. Model Solar ima odličnu navigaciju, vrlo dug vijek baterije i - solarno napajanje! Izvrstan izbor za najširi krug trkača.

4. Amazfit T-Rex

Za trkače sklonije trekkingu i ultraškim utrkama odlično će poslužiti Amazfitov model T-Rex koji ima 12 vojničkih certifikata, trajanje baterije mu je 20 dana i ima AMOLED zaslon.

5. Polar Vantage V2

Iznimno precizan sat za one koji žele imati mnošto podataka nadohvat oka. Uređaj ima vrlo precizan mehanizam 'ispod haube', a trkačima će biti zanimljiv jer mu je zaslon uvijek uključen bez značajnog pada vijeka baterije.

Pepper Potts od Pepper Potts [Superaktivan] (1.5k bodova)
znači Garmin je najbolji :)

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...