Ivan Gačić u rubrici Osobni razvoj od Ivan Gačić
Zašto je inteligencija tako bitna u životu?
*
* povezano sa odgovorom na pitanje: Postoji li za Vas emocija koja je precijenjena?
Znatko od Znatko
Da možda nije to da je danas svaka inteligencija precijenjena? Misliš da više sreće u životu imaju neinteligentni ljudi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
uređen od Silvija Garić
Inteligencija je izrazito važna u životu jer utječe na naše razmišljanje i donošenje odluka. Postoji više vrsta inteligencije, a one nam omogućuju bolje prilagođavanje određenim situacijama. Smatra se kako je otprilike 80 % inteligencije određeno nasljednim čimbenicima, a ostalih 20 % uvjetuju vanjski čimbenici (društvo, odgoj...). Inteligencija ima utjecaj na različite sposobnosti, te su inteligentni ljudi snalažljiviji i uspješniji.

Inteligencija se mjeri testovima inteligencije, takozvanim IQ testovima, a prosječna je od 110 do 130. Iako svaka osoba ima urođenu inteligenciju, ona se mora razvijati inače neće biti u potpunosti iskorištena.
+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Inteligencija se danas uglavnom veže uz pojam uspjeha. Smatra se da ukoliko niste inteligentni nećete biti uspješni ili bogati, što naravno nije uopće jedan od kriterija za oba spomenuta pojma. Naravno, inteligencija je faktor koji će vam pomoći da bolje odradite stvari koje zahtijevaju razmišljanje, ali ona sama po sebi nikako nije garancija za uspjeh, što se danas nažalost često brka. Smatram da je dobro biti inteligentan, ali da nas inteligencija ne definira kao osobe.

+4 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Inteligencija je u životu jako bitna jer je črvsto vezana uz uspjeh i na kraju zadovoljstvo koje ćemo osjećati prema proživljenom životu. Inteligentno planiranje budućnosti će nam omogućiti da budemo sretniji i zadovoljniji sami sa sobom i u zajednici s drugim ljudima. Mislim da je bolje iskoristiti svoju inteligenciju za ispunjeniji život nego koristiti se samo svojim talentima od kojih nećemo moći živjeti i uživati cijeli život.

Slična pitanja

2 odgovora 471 👀
4 odgovora 3.8k 👀
Zoran Jurić 05.09.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Zoran Jurić
2 odgovora 446 👀
Ana Pilato 28.02.2022. pitanje u rubrici Internet od Ana Pilato
1 odgovor 232 👀
1 odgovor 210 👀
5 odgovora 548 👀
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Marija Userin
1 odgovor 202 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...