Tomislav Gatara u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
Znači odmah vidite to i to i znate da inače preko toga ne bi prošli. Ovaj put ipak prođete preko toga već na samom početku. Imate kakav takav primjer?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Vjerojatnost sa odmah na početku neke veze primjetite nešto što na vašem budućem partneru nije odgovarajuće je vrlo malena. Obično na prvi pogled sve lijepo izgleda i doima se savršeno, zato se i zaljubljujemo u osobu koja nam se sviđa ili stupamo u prijateljstvo s osobom s kojom želimo stupiti u prijateljski odnos. Odnos je najbitniji pojam koji moramo vezati za ovo pitanje jer jedino u odnosu može doći do prihvaćanja slabosti i mana druge osobe i razumjevanja da niti mi nismo savršeni. Bio to bračni odnos ili prijateljski odnos, svi znamo da drugu osobu treba cijeniti i više nego samoga sebe i da za dugotrajnu vezu bilo koje vrste treba trud s obje strane. Zato moramo primjećivati mane našeg partnera, ali obratiti pozornost i na naše mane, jer smo i mi ljudi koji griješimo i koji za našeg partnera imamo neke mane koje on nama ne želi reći iz ljubavi i pristojnosti. Naravno da će se takve sitnice kasnije u vezi izgladiti i da neće biti više tema o kojima se ne priča, ali mislim da početak bilo kakve veze treba ostaviti i ostati tako dražestan i sladak da nam uvijek bude drago prisjećati se tih prvih posebnih trenutaka provedenih s dragim nam osobama. Volimo jedni druge i to je ključ za svaku uspješnu vezu.
+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Nažalost imam i vlastiti i tuđi primjer - neozbiljnost. Ne mislim na to da osoba s kojom sam u vezi mora biti stalno smrknuta, ozbiljna i bez smisla za humor nego na onu drugu vrstu neozbiljnosti kada se u tu osobu ne možete pouzdati da će obaviti ono što se dogovorili, da će zaboraviti na neki vaš dogovor ili slično. Osoba s kojom sam bila je bila jako neozbiljna po pitanju svega. Kasnio je ili bi ukoliko ja nisam na nešto podsjećala uglavnom zaboravio da smo se išta i dogovorili. Ukoliko bih htjela voditi neki bitan razgovor, a njemu se to nije dalo sve bi okretao na neku zezanciju ili postavljao pitanja tipa "zašto si toliko ozbiljna odjednom?". Na početku sam takav način ponašanja shvaćala kao flegmom, međutim to nije bilo to. Neozbiljnost se može trpjeti do određene mjere(što sam i ja radila), ali uvijek će doći ta jedna kap koja će preliti čašu. Takve osobe nisu pouzdane, uglavnom će vam donijeti razočaranje i nećete s njima daleko dogurati.

Slična pitanja

3 odgovora 601 👀
1 odgovor 795 👀
5 odgovora 1.7k 👀
5 odgovora 6.6k 👀
1 odgovor 176 👀
3 odgovora 349 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...