Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
100 pregleda
Laura Marjanović u rubrici Osobni razvoj od Laura Marjanović (8.4k bodova)
Treba li čovjek uvijek napredovati ili je smisao života u nečem višem i boljem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić (16.1k bodova)
odabran od Laura Marjanović
 
Najbolji odgovor
Mišljenja sam da čovjek uvijek treba težiti boljem, ali da isto tako trebaju postojati trenutci u danu, tjednu, mjesecu... kada će se odvojiti od svakodnevne žurbe, gužve i posla. Smisao života, po meni, nije niti u tome da cijelo vrijeme težimo nećem boljem, značilo to da smo konstantno nezadovoljni ili ispitujemo je li sve najbolje kako bi moglo biti, niti u tome da samo uživamo u trenutku, jer se niti jedna osoba ne može osjećati ugodno i uživati ukoliko se ne radi o zasluženom odmoru. U čovjekovoj je prirodi odmoriti nakon napornog posla i kasnije, regeneriranom, tj. povraćenom energijom krenuti dalje u istraživanje i življenje. Niti se omže reći da je sve u tome da se svaki dan trči na posao, s posla i obaveza, a niti da je poanta života čista uživancija - hedonizam. Prema meni, čovjek se najsretnije osjeća kada nešto napravi svojim rukama ili glavom i nakon toga vidi pozitivnu posljedicu.
+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (56.9k bodova)
Smatram da smo u životu predodređeni za postizanje velikih uspjeha kako bi dostigli najviši stupanj samoaktualizacije, a za takav je napredak dakako potrebno mnogo vremena. Da bismo takve ciljeve postigli, ponekad je potrebno i dugi niz godina težiti prema njima i postepeno ih ostvarivati. Nijedan napredak nije konačan zato što čovjek uvijek može postići više, ali i teži za većim uspjehom. Napredak podrazumijeva puno malih koraka koji dovode do ostvarenja malih ciljeva što podrazumijeva ambicioznost koja je u srži većine ljudi. Tako, primjerice, napredak nije samo kupiti kuću, već je opremiti, održavati i s vremenom mijenjati. Kako se nijedan napredak ne dogodi preko noći, smatram da smo svi slobodni uživati u trenutku jer ne ulažemo svaku minutu života u težnji prema nečem boljem. Po meni je smisao života upravo u kombinaciji težnje prema boljem i u uživanju u svakom trenutku na tom putu.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Maja Kos 15.10.2021. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Maja Kos (6.8k bodova)
3 odgovora
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...