265 pregleda
Anita Katinić u rubrici Web Marketing od Anita Katinić [Aktivan] (158 bodova)
danas se svi nazivaju digitalnim agencijama, no što su one točno, jel postoji neka formalna definicija i raspon usluga kojima se one bave ili je dovoljno nuditi uslugu oglašavanja na društvenim mrežma kako bi se dekelarirao kao agencija

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
99 od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Full-service digitalna agencija je ona agencija koja pruža sljedeće:

  • integriranu uslugu strateškog planiranja,
  • vođenje kampanja na digitalnim medijima te
  • produkcije digitalnog sadržaja na webu (uključujući i mobilne uređaje).

 

+7 glasa
Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.8k bodova)

Krenuo bih prvo od naziva.

Naziv "digitalna agencija" je proizašao iz kruga marketinških i oglašivačkih agencija fokusiranih na klasične medije (tisak, radio, TV). Tu možemo reći da takva agencija posjeduje djelatnike "starog kova", a s pozitivne strane gledano - imaju iskustvo. S negativne strane gledano - nisu sponzali kako još funkcioniraju sve moguće metode na internetu, ali da im se objasni - brzo bi shvatili. S druge strane, imamo agencije koje su stasale uz razvoj interneta tj. weba i one se najčešće nazivaju "internet marketing agencije" ili "web marketing agencije". Obje znače isto, ali kako su nazvane govore nešto o onome tko ih je tako nazvao. Govore otkuda ta osoba dolazi.

Nadalje, kao i prije, tako i kod "digitalnih/web agencija" (smiksani naziv :) postoje one koje su specijalizirane za jedan vid oglašavanja, te postoje one specijalizirane za sve (kao FULL SERVICEa agencije). S te strane, "digitalna/web agencija" može biti specijalizirana, kako vi kažete, za uslugu oglašavanja na društvenim mrežema (npr. Akcija), a može biti i full service agencija (npr. Medicor).

Općenita definicija digitalne/web agencije bi bila - Tvrtka za poslovne komunikacije kojoj je svrha informiranje, te interakcija sa potencijalnim kupcima o proizvodima ili uslugama. Razlika između digitalne/web agencije i one "klasične" je u tome što prije nije postojala interakcija, barem ne u tolikoj mjeri i ne dostupna ama baš svakom njihovom kupcu.

99 od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)
slažem se ovo oko naziva i kako dolazi. da je netko s FER-a slučajno pokrenuo internetsku marketinšku agenciju, ona bi se onda zvala - "elektronička agencija".

hahahahaha!!! :))) LOL!
+4 glasa
Sandro Lazarić od Sandro Lazarić [Aktivan] (215 bodova)
Digitalna agencija je agencija koja koristi digitalne medije za oglašavanje pa makar agencija radila samo oglašavanje na društvenim mrežama. Na tržištu najčešće imamo specijalizirane digitalne agencije (npr. agencija koja radi samo AdWords oglašavanje ili agencija koja radi samo SEO) i full service digitalne agencije koje objedinjuju sve "digitalno". S razvojem tehnologije širi se i spektar usluga digitalnih agencija (npr. razvojem iwatch-a)

Slična pitanja

3 odgovora 287 pregleda
2 odgovora 281 pregleda
2 odgovora 368 pregleda
1 odgovor 516 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...