Ivan Gačić u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
Čemu služi ladica ispod pećnice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Marina Božan od Marina Božan

Iako većina vjerojatno to misli, nije toj ladici ispod električnih šporeta, točnije ispod pećnice, svrha odlaganje pribora za pečenje ili pohrana suđa (tepsija za rernu). Ako niste znali da ju imate - provjerite zadnju plohu na dnu prednje fronte šporeta. Primite ju ispod i povucite prema sebi. :)

Šporet u kuhinji s "vrućom ladicom"

Nju se nekad zvalo "topla ladica" i prva namjena joj je da u nju stavite hranu koju se - upravo ispekli ili skuhali - kako bi zadržala što duže toplinu prije serviranja na stol. Hrana tako ostaje duže topla u toj ladici, te ukusnija za jesti. Druga namjena tople ladice je, iako nema mogućnost podešavanja željene topline, da ovdje stavite tanjure te ih umjereno zagrijavate prije nego što na njima servirate hranu.

VAŽNO! Svakako nemojte u toploj ladici čuvati papirnate stvari (uputstva za upotrebu šporeta, recepte, ...) ili šibice zbog moguće zapaljivosti takvih materijala kod dugotrajnog izlaganja toplini. 

+2 glasa
Ivan Ivić od Ivan Ivić
najčešće služi za skladišćenje drva ili potpala i na taj način štedi kako i prostor i onemogućava  stvaranje prevelikog nereda  ako se misli na pećnicu za loženje a ako se misli na šporet odnosno štednjak koji je na  struju Onda ta latica služi za skladištenje raznoraznih pribora kao što su tepsije i nešto drugo mada je moj stari znao tu skladištiti testeru i bonsek i ostali rezajući pribor za drva iako to nikada nije upotrebljavao

Slična pitanja

3 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 266 👀
1 odgovor 196 👀
3 odgovora 852 👀
Augustina Kolak 28.12.2020. pitanje u rubrici Recepti od Augustina Kolak
4 odgovora 1.6k 👀
Lovro Gustić 29.11.2020. pitanje u rubrici Recepti od Lovro Gustić
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...