Marija Miljević u rubrici Hrana i piće od Marija Miljević

Tko je plasirao prvi fermentirani čaj na hrvatsko tržište?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Ekipa sa Savice i djevojka s Filipina plasirali prvi fermentirani čaj u Hrvatskoj

Ekipa Kombucha je u šestoj emisiji druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska” predstavila svoj osvježavajući fermentirani čaj i pokazala da je uz prave prijatelje sve moguće. 

Roko Romić, Zdravko Džeba i Mario Likar nerazdvojni su od djetinjstva i njihovo prijateljstvo je čvrsta osnova na kojoj je nastala zanimljiva priča. Mario je nakon diplome odlučio otići u inozemstvo, najprije na Novi Zeland gdje je upoznao Almiru Tumpap. Život ih je potom oboje odveo i u Australiju, gdje im je sinula ideja o proizvodnji osvježavajućeg fermentiranog čaja, nakon čega su se odlučili i preseliti u Zagreb, ovoga puta s poduzetničkom vizijom. 

Pozvali su Zdravka i Roka da im se pridruže u realizaciji ideje i tako je nastala Ekipa Kombucha u kojoj je:

  • Almira danas glavna brewerica,
  • Mario pomaže u proizvodnji i prodaji,
  • Zdravko je zadužen za vođenje poslovanja,
  • Roko za prodaju i marketing,
  • te im u pomoć uskaču i njihove supruge. 

Iz njihove proizvodnje stiže osvježavajući fermentirani napitak na bazi zelenog i crnog čaja uz dodatak aktivne Kombucha gljive. Ovo vegansko piće, često nazivano i eliksirom života, ne sadrži konzervanse niti sladila. U njemu se može uživati kao u samostalnom osvježenju ili ga koristiti kao dodatak raznovrsnim koktelima. Dolazi u četiri okusa:

  1. kao osvježavajući fermentirani čaj okus Classic s oznakom EKO,
  2. zatim okus bazge,
  3. okus đumbira i kurkume s oznakom EKO te
  4. okus bobičastog voća.

S velikom željom za usavršavanjem proizvodnog procesa, Ekipa je odlučila sudjelovati u društveno odgovornom projektu “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Da bi takvo što bilo moguće, bile su potrebne određene preinake. Zahvalni što im je stručni tim kompanije SPAR Hrvatska ukazao na sve što treba promijeniti, uspješno su se nosili s rokovima, izradili sanitarne knjižice, popunili upitnik za dobavljače te usavršili brojne druge procese.

Nakon što su pokazali da je uz trud, rad, ljubav i prijateljstvo sve moguće, SPAR ih je nagradio narudžbom od 20 tisuća komada osvježavajućeg fermentiranog čaja. 

Ovaj osvježavajući fermentirani čaj sada je moguće pronaći u posebnim hladnjacima Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR hipermarketima te redovnim pozicijama u hladnjacima odabranih SPAR supermarketa diljem Hrvatske. Uz životnu i poduzetničku priču Ekipe Kombucha, gledatelji kroz dinamične emisije nedjeljom u 18.15 na Novoj TV mogu pratiti razvoj preostalih kandidata koji su uz projekt “Startaj Hrvatska” dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova.

Slična pitanja

1 odgovor 434 👀
Antoneta Hrgović 15.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Antoneta Hrgović
6 odgovora 718 👀
Mihaela Blažeka 11.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka
2 odgovora 5.0k 👀
1 odgovor 742 👀
5 odgovora 439 👀
3 odgovora 692 👀
3 odgovora 1.4k 👀
4 odgovora 484 👀
Maja Kos 09.12.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos
1 odgovor 163 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...